Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Fusie

In een tijd waarin het voortbestaan van een vereniging ter discussie staat, is het fuseren van een of meerdere verenigingen een optie. Daarnaast is een fusie vaak ook een eindfase waarbij samengaan door samenwerkende partijen eigenlijk erg voor de hand ligt.

Een fusie behoeft veel aandacht. De verenigingen hebben ieder een eigen missie, visie en bepaalde cultuur die samen komt met die van een andere vereniging. Er moet in zo’n situatie zorgvuldig worden gehandeld.

De fusie zal namelijk behoorlijke gevolgen hebben voor leden, vrijwilligers, bestuursleden en andere betrokkenen van de vereniging. Deze mensen moeten ook na de fusie zich nog prettig voelen binnen de vereniging. Een belangrijk element in elke vereniging is namelijk de eigen cultuur.

Als uw vereniging in een lastige tijd zit, probeer dan eerst een samenwerking op te zetten om omliggende verengingen. Soms is er met een goede samenwerking al veel te bereiken zodat een fusie niet nodig is. Is een fusie uiteindelijk wel het gewenste toekomstbeeld, zorg dan dat de fusie voortkomt uit een goede samenwerking.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?