Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Lid worden als vereniging of stichting

Samen voor het schaatsen

De KNSB is de bond van Nederlandse verenigingen die de schaats- en inlineskatesport beoefenen. De bond zet zich in voor de versterking en promotie van de sport en richt zich op de volle breedte van het schaatsen en inlineskaten: topsport en breedtesport, verenigingen, commerciële partners en schaatsfans. Onder het motto Samen voor het schaatsen draag je als lid van de KNSB bij aan een duurzame toekomst van de schaats- en inlineskatesport.

Lid worden

Fijn dat je interesse hebt om met je vereniging lid te worden van de KNSB. Elke vereniging die als doel heeft ‘het beoefenen van de schaats- en/of inlineskate/skeelersport’ is bij ons welkom. De voorwaarden zijn dat je vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dat je statuten in lijn zijn met de KNSB-modelstatuten.

Aanmelden kan via het aanvraagformulier. Zodra we de aanvraag hebben ontvangen ontvang je van ons informatie over de vervolgstappen om je zo gericht mogelijk van dienst te zijn.

Voordelen van het lidmaatschap

Het lidmaatschap biedt je vereniging onder meer de volgende voordelen: 

Wat kost het lidmaatschap?

Als je lid wordt betaal je het basislidmaatschap, plus een afdracht per geregistreerd (bestuurs)lid.

Afhankelijk van het type vereniging dat je bent kun je aanvullende modules kiezen. Een natuurijsclub heeft immers andere wensen dan een vereniging met wedstrijdschaatsers. Meer informatie hierover vind je in het blok ‘lidmaatschapsmodules’, rechts op deze pagina.

Spelregels

Bij het lidmaatschap horen spelregels. Zo conformeert een vereniging zich aan de statuten, reglementen en codes van de KNSB. Je bent ook verplicht om alle leden aan te melden bij de KNSB. (donateurs/leden van natuurijsclubs vallen hier niet onder) Meer informatie is te vinden onder Spelregels lidmaatschap.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?