Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB lidmaatschap

Samen voor het schaatsen

De KNSB is de bond van Nederlandse schaats- en skateverenigingen. Wij zetten ons in voor de versterking en promotie van het schaatsen en inlineskaten voor de top- en breedtesport, verenigingen, commerciële partners en schaatsfans.

Elke vereniging die als doel heeft ‘het beoefenen van de schaats- en/of skatesport’ is bij ons van harte welkom. Onder het motto Samen voor het schaatsen draag je als lid van de KNSB bij aan een duurzame toekomst van jouw vereniging én de schaats- en skatesport in ons land.

Wat zijn de voordelen van KNSB-lidmaatschap?

Het lidmaatschap biedt je vereniging vele voordelen: 

Hoe wordt mijn vereniging KNSB-lid?

Om met je vereniging of stichting lid te worden moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en je (concept)statuten vooraf ter goedkeuring aan de KNSB voorleggen. Start je aanmelding via dit aanvraagformulier voor lidmaatschap. Zodra we deze ontvangen hebben, krijg je van ons informatie over de vervolgstappen en Word-documenten om je zo gericht mogelijk van dienst te zijn.

Verenigingen

Ook moet de KNSB de statuten van je vereniging goedkeuren. Om je als vereniging hierbij te helpen hebben we modelstatuten ontwikkeld. Het werkt heel eenvoudig en gaat supersnel. Je hoeft alleen maar de verplichte velden in te vullen, zoals verenigingsgegevens, het boekjaar, de bestuurders en natuurlijk de ondertekening. Omdat alles al helemaal volgens de juridische richtlijnen van de KNSB is, kun je gebruik maken van de lage tarieven van de DoeHetZelfNotaris of als dat gunstiger is je eigen notaris.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een statuut te ontwikkelen. Je moet dan wel verplichte passages uit de KNSB-modelstatuten overnemen. De onderdelen die je zelf maakt en toevoegt mogen hier niet mee in strijd zijn. Als je gaat voor deze route is de doorlooptijd langer. Ook moet je rekening houden met mogelijk extra notariskosten en betaal je € 99 voor advieskosten aan de KNSB. Kies je voor de KNSB-modelstatuten dan zijn er geen extra advieskosten. Het tarief van € 99 geldt voor verenigingen die na 1 juli 2022 het proces starten.

Gaan jullie naast schaatsen en/of skaten ook een andere sport aanbieden, dan wil je deze ook tot zijn recht laten komen in jullie statuten. Hierbij kunnen wij adviseren.

Stichtingen

Aangezien stichtingen heel divers kunnen zijn, is hier geen modelstatuut voor. Wel zijn er verplichtingen voor statuten van stichtingen. Naast deze vereiste onderdelen kun je de statuten zo inrichten dat ze goed passen bij de stichting. De KNSB moet de statuten goedkeuren. Start je aanmelding via dit aanvraagformulier voor lidmaatschap.

Wat kost het lidmaatschap?

Als je lid wordt betaal je het lidmaatschap KNSB, plus een afdracht per geregistreerd verenigingslid. Daarnaast horen er bij het lidmaatschap spelregels. Zo conformeer je je als vereniging aan de statuten, reglementen, codes en contributies van de KNSB. Je bent ook verplicht om alle leden aan te melden bij de KNSB (dit geldt niet voor donateurs en natuurijsclubleden) en te registreren bij je vereniging. Meer informatie vind je rechts naast dit artikel bij Spelregels lidmaatschap.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?