Starter 3 shorttrack

Starter zijn kun je leren! Kun je focus houden en zelfstandig te werk gaan? Vind je het daarnaast leuk om op het startblok rijders weg te ‘schieten’? Dan kies je natuurlijk voor de starteropleiding. Iedereen die de basis juryopleiding heeft afgerond kan doorstromen naar de opleiding tot starter.

Wil jij deze opleiding volgen?

Kun je focus houden en zelfstandig te werk gaan? Vind je het daarnaast leuk om op het startblok rijders weg te ‘schieten’? Dan kies je natuurlijk voor de starteropleiding. Iedereen die de basis juryopleiding heeft afgerond kan doorstromen naar de opleiding tot starter.

De opleiding is er voor shorttrack.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent tenminste 18 jaar of ouder.
  • Je bent in het bezit van het diploma basis jury shorttrack.

Als starter regionaal start je zelfstandig wedstrijden op regionaal-gewestelijk niveau. Een goede starter hanteert de regels voor de start op de juiste wijze en zet zich in om de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

Bijeenkomsten

De opleiding bestaat uit een aantal bijeenkomsten waarin onderwerpen behandeld worden die je als starter nodig hebt om zelfstandig de startprocedure tijdens een regionale wedstrijd uit te voeren. Thema’s als ‘het vak starter’, ‘veilig sportklimaat’, ‘communicatie’ en een ‘praktijkdag’ komen voorbij. Deze bijeenkomsten volg je met medecursisten.

Stageperiode

Om starter te kunnen worden is het uitvoeren van zoveel mogelijk starts het allerbelangrijkste. Tijdens je stageperiode bij regionale wedstrijden ga je dit oefenen onder begeleiding van een starter die minimaal op internationaal niveau actief is en op de lijst van de ISU voor internationale scheidsrechters, starters en wedstrijdleiders staat. Jouw begeleider voorziet jou van tips en feedback. Deze gekwalificeerde starter geeft dan uiteindelijk een signaal aan de KNSB of je voldoende bagage hebt om de eindbeoordeling uit te voeren.

Eindbeoordeling

De eindbeoordeling van de starter 3 bestaat uit: portfoliobeoordeling, praktijkbeoordeling en beoordelingsinterview.

Het onderstaande tarief is van toepassing voor seizoen 2024-2025. De tarieven worden jaarlijks per 1 juli aangepast.

Starter 3: € 532,-

Het is mogelijk om subsidie te krijgen vanuit het Sportakkoord II voor deze opleiding. Dit houdt in dat je vanuit jouw (baan)vereniging via een lokale clubondersteuner bij de gemeente een subsidie kan aanvragen voor deze opleiding. Je hebt minimaal 3 en maximaal 5 deelnemende starters nodig om een subsidie voor de starter 3 opleiding aan te vragen. Indien de subsidie wordt toegekend bedraagt de korting €338,- per persoon.

Meer informatie over het aanvragen van een Sportakkoord subsidie vind je hier. Voor vragen kun je contact opnemen met: [email protected].

Utrecht
Startdatum: nov 2024
Planning en inschrijving volgt

Geef je interesse door

Alle geplande opleidingen staan weergeven op www.mijn.knsb.nl/agenda. Staat de opleiding er niet tussen? Geef je interesse dan door via Mijn KNSB. Onder ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn voorkeuren’ kun je doorgeven voor welke opleiding je interesse hebt. Je ontvangt dan een e-mail op het moment dat de inschrijving voor de opleiding open gaat.

Kijk hier voor het kwalificatieprofiel, toetsplan en de algemene voorwaarden voor opleidingen.