Het skateseizoen is begonnen

Donderdag 04 april 2024

De lente is begonnen en het inlineskateseizoen is gestart. welke kansen zijn er voor bijvoorbeeld ledenwerving? Een aantal ideeën.

  • Deel de video’s op schaatsen.nl waarin wordt uitgelegd hoe beginnende skaters veilig de weg op kunnen. Je kunt de video’s plaatsen op de clubsite en sociale media. Bekijk ook de speciale themapagina met tips & trics over inlineskaten op schaatsen.nl/nu-de-weg-op.
  • Het is belangrijk dat kinderen blijven sporten en bewegen, vooral in deze tijd. Zo is het in veel gemeenten mogelijk om clinics voor basisschooljeugd te organiseren. Vanuit het programma SKATETIJD! biedt de KNSB de mogelijkheid om samen met jullie clinics op scholen aan te bieden. Je kunt ook zelf informeren naar de mogelijkheden bij de lokale buurtsportcoach, basisschool of gemeente.
  • Doe mee met de SKATE4daagse. De vierde editie van dit evenement vindt dit jaar van 10 t/m 16 juni plaats. De SKATE4daagse kun je gebruiken als leuke verenigingsactiviteit deze zomer, voor je bestaande leden of juist om nieuwe leden te werven! Er is onder meer een speciaal verenigingspakket beschikbaar.
  • Organiseer een kennismakingsavond, waarop je nieuwe leden (en trainers) welkom heet en coaches en bestuurders van de club voorstelt.
  • Organiseer een materiaal- en onderhoudsavond voor je leden. Leg bijvoorbeeld aan jeugdleden uit hoe ze hun skates het beste kunnen prepareren en onderhouden gedurende het seizoen.
  • Creëer voor nieuwe (jeugd)leden een speciaal abonnement, zodat zij voor een aantrekkelijke prijs de gehele zomer kunnen skaten en kennis kunnen maken met de club.
  • Zorg voor een aanbod voor beginnende volwassenen. Natuurlijk is het belangrijk voldoende jeugdleden te hebben, maar vergeet ook de volwassenen niet. Organiseer clinics of open trainingen voor volwassenen die nog niet bekend zijn met inlineskaten.
  • Organiseer een remcursus voor de vele mensen uit de buurt die het inlineskaten ontdekt hebben, maar nog wat tips kunnen gebruiken.