Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

SKATETIJD!

SKATETIJD! is een meerjarenprogramma om kinderen kennis te laten maken met het inlineskaten. Waarbij de focus ligt op het organiseren van clinics aan kinderen t/m 12 jaar en het opleiden van buurtsportcoaches en vakleerkrachten. Clinics die in samenwerking met o.a. gemeenten, basisscholen en KNSB verenigingen worden georganiseerd, met als doel om kinderen vooral veel plezier te laten beleven op skates. Maar ook om meer kinderen na de clinic inlineskaten (vaker) terug te zien bij de vereniging.

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden benoemd. Wil je als vereniging, basisschool of buurtsportcoach aan de slag met het geven van clinics en kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Laat het ons weten, dan gaan we er samen iets moois van maken.

Inlineskate clinics voor jeugd

Vanuit het programma SKATETIJD! bieden wij de mogelijkheid om samen met jullie clinics op scholen aan te bieden. Afhankelijk van jullie wensen en mogelijkheden kunnen er meerdere clinics op scholen of in de buurt worden georganiseerd, waarbij wij het materiaal verzorgen en waar nodig ook een instructeur (tegen vergoeding). Tevens is er de mogelijkheid voor het volgen van een masterclass voor verenigingsleden, lokale buurtsportcoaches en (aankomende) sportdocenten voor het geven van een leuke en veilige skateles.

Afhankelijk van jullie wensen kan er gebruik worden gemaakt van onderstaande producten en diensten.

Inlineskate producten en diensten

Let op: Ga je bijv. als school aan de slag met het organiseren van skateclinics controleer dan vooraf of je als organisatie verzekerd bent voor eventuele ongevallen en aansprakelijkheid. Leden van de KNSB zijn hiervoor automatisch verzekerd via hun KNSB lidmaatchap.

“Super leuk om te ervaren dat deze samenwerking van scholen en ijslcubs resulteert in een structureel skeeleraanbod in Hoorn.”

vakleerkracht bewegingsonderwijs
en beweegmanager gemeente Hoorn

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?