Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gratis Verklaring Omtrent Gedrag

Het aanvragen van een gratis VOG is simpel. Maar voordat je je vereniging gaat aanmelden op https://www.gratisvog.nl/ moet je er voor zorgen dat je vereniging voldoet aan de voorwaarden. Bekijk eerst deze video over de regeling gratis VOG.

Vervolgens doorloop je de vijf onderstaande stappen:

  1. Meld je vereniging aan via gratisvog.nl/aanmeldformulier. In geval van goedkeuring kunnen stap 2 t/m 5 worden gezet. Bij een afwijzing van het CIBG kan je vereniging hulp inschakelen van NOC*NSF ([email protected]).
  2. Vraag e-Herkenning. Dit is te vergelijken met een DigiD, maar dan voor organisaties.
  3. Zet de VOG klaar voor de (beoogde) vrijwilligers. Via deze link zet je de aanvraag in gang. Je dient in 2.4 de juiste screeningsprofiel aan te vinken. Voor VOG’s van begeleiders of vrijwilligers in de sport is het vooral noodzakelijk om het risicogebied ‘8. Personen’ aan te vinken, gevolgd door nummer 84 (Belast met de zorg voor minderjarigen) en 85 (Belast met de zorg voor – hulpbehoevende – personen).
  4. Laat de vrijwilliger(s) de aanvraag afmaken. Degene die gescreend moet worden, krijgt een link om de rest van de gegevens in te vullen, logt in met DigiD en geeft akkoord. 
  5. Laat de vrijwilliger(s) de VOG tonen.

Verenigingen die ondersteuning willen bij het traject van de implementatie van de VOG, kunnen via [email protected] een verenigingstraject met een expert aanvragen. Dit traject beslaat gemiddeld 15 uur aan begeleiding en kost niets.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?