Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Trainers- en jurycursus

De schoonrijders trainen wekelijks op 1 van de 6 ijsbanen in Nederland, waar zij wekelijks door ervaren trainers les wordt gegeven in techniek en balans.

Door middel van balansoefeningen en het aanleren van de juiste schaatstechnieken is het trainen een goede mix van het gebruiken van techniek en het bewaren van de juiste balans. Wil je leren schoonrijden is het erg fijn als je al beschikt over een redelijke schaatstechniek. Het schoonrijden ziet er gemakkelijk uit, maar is technisch uitdagend om te leren. Het gaat uiteindelijk om het optimaal samenwerken van je lichaamshouding met de schaats.

De trainers worden 2-jaarlijks opgeleid of kunnen deelnemen aan een herscholingscursus. De trainers rouleren ook 2-jaarlijks in een trainerscarrousel waarbij elke trainer een les verzorgt in elk van de andere trainingsgroepen.

Juryleden worden ook opgeleid, eerst door het volgen van lessen en het bekijken van videomateriaal over de laatste wedstrijden, wat met elkaar geanalyseerd wordt. Dan kan het jurylid in spé een seizoen meelopen met een ervaren jurylid tijdens de wedstrijden. Daarna kan in het volgende seizoen zelfstandig een wedstrijd gejureerd worden.

Heb je interesse of wil je meer informatie over de opleidingen voor schoonrijden? Neem dan contact op via [email protected]

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?