Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Aanschaf wedstrijdlicentie

Hoe schaf je een wedstrijdlicentie aan?

 • Veelgestelde vragen
 • Ik ben mijn lidnummer kwijt. Wat nu?

  Je lidnummer is gelijk aan jouw relatienummer in de vorige Mijn KNSB.

  Je kunt je lidnummer opvragen via ‘Lidnummer vergeten?. Deze link vind je in het inlogscherm van Mijn KNSB.

 • Ik heb geen link ontvangen voor de nieuwe Mijn KNSB. Wat nu?

  Geen probleem, je kiest voor ‘Login aanvragen/wachtwoord vergeten?’ in het inlogscherm van Mijn KNSB. Vul de gevraagde velden in en je ontvangt alsnog de link (let op de e-mail wordt verzonden naar het e-mailadres dat de vereniging van je heeft geregistreerd in Mijn KNSB).

 • Ik ontvang geen link, omdat mij e-mailadres is gewijzigd.

  Geef je nieuwe e-mailadres door aan je vereniging en vraag om dit e-mailadres ook te wijzigen in Mijn KNSB of geef ons je nieuwe e-mailadres door, dan voeren wij de wijziging voor je door.

 • Hoe zie ik of mijn wedstrijdlicentie nog geldig is?

  Log in op Mijn KNSB.
  Hier zie je het blokje ‘Wedstrijdlicenties’.
  Per regel zie je welk type wedstrijdlicentie je hebt, welke start- en einddatum. Elke nieuwe wedstrijdlicentie in dit systeem wordt bevestigd doordat er achter de einddatum staat ‘geaccepteerd’.

 • Hoe weet ik of ik mijn wedstrijdlicentie moet verlengen?

  Jij kunt dit zelf controleren via Mijn KNSB. Je ontvangt 1 maand voordat je wedstrijdlicentie afloopt een geautomatiseerde e-mail vanuit [email protected] met informatie over het verlengen van je wedstrijdlicentie.

 • Waarom lukt het niet om mijn wedstrijdlicentie te verlengen?

  Je kunt je wedstrijdlicentie niet eerder verlengen dan 3 maand voor de einddatum (voorbeeld: is je licentie geldig tot 18 oktober, dan kun je na 19 juli verlengen).

 • Wanneer ik inschrijf krijg ik de melding 'deze licentie is vervallen' terwijl ik net een nieuwe wedstrijdlicentie heb aangeschaft.

  Controleer in Mijn KNSB:
  1. Mijn gegevens / blokje ‘discipline’. Heb je één of meer disciplines toegevoegd? Dat kun je zelf doen via de knop ’toevoegen’ in het blok discipline.
  2. Wil je disciplines toevoegen, maar kun je jouw vereniging niet selecteren? Dan heeft de vereniging jou nog niet geregistreerd. Neem even contact met jouw vereniging op.
  3. Wat is de ingangsdatum van jouw nieuwe licentie? Ligt deze in de toekomst, dan wordt jouw licentie nog niet doorgeven aan het inschrijfsysteem. Laat het ons weten, wij kunnen deze datum voor je wijzigen naar de datum van vandaag.

  Controleer op inschrijven.schaatsen.nl/informatie:
  1. Is er misschien een ‘baankaart’ vereist? Neem dan contact op met de wedstrijdorganisatie via het e-mailadres rechtsboven op inschrijven.schaatsen.nl
  2. Is er misschien op de inschrijfpagina onder ’thuisbanen’ een code ingegeven? Dan is deze code ook vereist in jouw account. Helaas kun je dit momenteel niet zelf controleren. Laat het ons weten, wij kunnen je thuisbaan controleren en wijzigen.

  Alles gecontroleerd en blijf je de melding houden op inschrijven.schaatsen.nl? Laat het ons weten dan proberen wij dit zo snel mogelijk voor je op te lossen.

 • Kan ik mijn wedstrijdlicentie downloaden?

  In de nieuwe Mijn KNSB omgeving is het nu niet mogelijk om een licentiepas te downloaden. Er is geen pdf beschikbaar. De vereniging kan in de KNSB Verenigingsmanager zien welke leden er beschikken over een wedstrijdlicentie via een tag/label ‘wedstrijdlicentie’.

  Heb je wel een bevestiging nodig, dan kun je een screenshot of foto maken van jouw wedstrijdlicentie.

 • Recent heb ik een nieuwe wedstrijdlicentie gekocht, maar ik heb nu toch besloten te stoppen met deelnemen aan wedstrijden, kan ik mijn geld terug krijgen?

  Ja, dat kan mits je binnen 14 dagen na aankoop reageert. In je bevestigingsmail van je aanschaf vind je ook een ontbindingsformulier. Wanneer je deze invult en mailt aan [email protected], dan gaan wij de ontbinding zo snel mogelijk in orde maken.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?