Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Aansluiting bij KNSB & afdracht

Alle toertochten op natuurijs worden in Nederland normaal gesproken georganiseerd onder auspiciën van de KNSB. Daarbij zijn de gewestelijke toertochtcommissies en ook de friesche ijsbond heel directe partners. Een zogenaamde ‘zwarte tocht’ wordt niet door de KNSB en de gewestelijke coördinator gecontroleerd en rijden in dat geval dus uitdrukkelijk zonder toestemming van de KNSB. Het merendeel van gemeenten geeft richting toertochtorganisaties aansluiting bij de KNSB als één van de verplichtingen bij de afgifte van een vergunning. Dit tekent de ontwikkeling van toerschaatsen in de achterliggende periode.

Formele aansluiting
Toertochten worden georganiseerd door één of meerdere ijsclubs of een daaruit ontstane stichting. Deze moeten in dat geval formeel lid of buitengewoon lid zijn van de KNSB. Het gaat er daarbij specifiek om dat de formele organisator aangesloten moet zijn, met name vanuit formele goedkeuring en verzekeringen. De laatste jaren zijn er met name ontwikkelingen waarbij stichtingen deze rol overnemen van verenigingen. Deze stichtingen moeten dus lid zijn van de KNSB.

Ondersteuning
Verenigingen die een toertocht organiseren kan rekenen op ondersteuning van de sectie en het bondsbureau.

Nieuwe tocht
Voor het aanmelden van een hele nieuwe toertocht of een toertocht die al een tijd niet meer georganiseerd is, dient een ijsclub contact op te nemen met de gewestelijk toertochtcoördinator die tevens zitting heeft in de Sectie Natuurijs. De KNSB helpt deze tochten bij het opstarten en voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?