Starter 4 nationaal

Kun je omgaan met druk, durf je grootse beslissingen te nemen die van invloed kunnen zijn op sporters die op nationaal niveau acteren en kun je focus houden? En heb je ook de opleiding Starter regionaal afgerond? Dan kun je verder gaan met de opleiding Starter nationaal.

Wil jij deze opleiding volgen?

Kun je omgaan met druk, durf je grootse beslissingen te nemen die van invloed kunnen zijn op sporters die op nationaal niveau acteren en kun je focus houden? En heb je ook de opleiding Starter regionaal afgerond? Dan kun je de opleiding tot starter 4 nationaal volgen

Deze opleiding kun je volgen in de discipline: langebaanschaatsen en shorttrack

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent tenminste 18 jaar of ouder.
  • Je bent in het bezit van het certificaat starter 3 (of voorheen starter regionaal-gewestelijk) in de discipline waarvoor jij de opleiding wilt volgen.
  • Je hebt minstens twee jaar ervaring als starter op regionaal niveau.

Als starter van nationale wedstrijden ben je onderdeel van het jurycorps en start je zelfstandig nationale wedstrijden. Een goede starter hanteert de regels voor de start op de juiste wijze en zet zich in om de wedstrijd zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De opleiding is vooral een individueel leertraject en bestaat uit:

Intakegesprek

  • Het intakegesprek bepaalt of je toegelaten wordt tot de opleiding. Daarnaast wordt in goed overleg met de docent bepaalt hoe jouw persoonlijke leertraject er uit gaat zien.

Bijeenkomsten

  • De opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten en volg je met een vaste groep medecursisten. Aan bod komen thema‚Äôs als communicatie, regels en reglementen, omgaan met weerstand en omgaan met media.

Stageperiode

  • Ervaring opdoen in de praktijk is essentieel tijdens jouw leerproces. Onder begeleiding van een ervaren starter op nationaal niveau start je zelfstandig een aantal nationale wedstrijden. Hierbij krijg je tussentijdse feedback van de docent om je leerdoelen te behalen.

Eindbeoordeling

  • De opleiding sluit je af met een eindbeoordeling. Deze bestaat uit: portfoliobeoordeling, praktijkbeoordeling en beoordelingsgesprek.

Het tarief voor deze opleiding wordt op maat bepaald.

Voldoen je aan de toelatingseisen en wil je graag de opleiding tot starter 4 langebaan volgen? Stuur een mail naar [email protected].

Kijk hier voor het toetsplan en algemene voorwaarden voor opleidingen.