Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Natuurijsmeester

Voor wie?

Krijg je kippenvel als het gaat vriezen? Hoop jij ook zo dat je weer lekker kunt schaatsen op natuurijs deze winter? En wil je helpen om dat mogelijk te maken? Dan ben jij geknipt om natuurijsmeester te worden.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent niet bang voor de kou (sterker nog: je houdt ervan!), ziet niet op tegen krakend ijs en werkt soms graag een nachtje door om de ijsbaan schaatsklaar te maken.
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, kunt goed samenwerken en steekt graag de handen uit de mouwen.
  • Je wilt wat doen voor de gemeenschap en draagt bij aan het instandhouden van de
    Nederlandse schaatscultuur (schaatsen op natuurijs is immaterieel UNESCO erfgoed).

Wat is het?

Als natuurijsmeester doe je belangrijk werk. Je zorgt voor een veilige ijsbaan, zodat schaatsliefhebbers volop plezier hebben. Want niets is zo verbroederend als met elkaar het ijs op gaan. Je doet veel meer dan gaatjes boren om te kijken hoe dik het ijs is. Je zorgt voor het keuren en klaarmaken van de ijsbaan bij een van de 450 natuurijsclubs die aangesloten zijn bij de KNSB. Je zet het sein op groen als het ijs veilig genoeg is om op te schaatsen. Ook bepaal je routes van toertochten op natuurijs, en zorg je voor het afzetten van wakken en het aanbrengen van bewegwijzering.

Hoe werkt het?

De opleiding bestaat uit het volgen van één bijeenkomst (circa 3 uur) bij een plaatselijke ijsclub. Na afloop van de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname en ben je er klaar voor om als natuurijsmeester aan de slag te gaan bij een ijsclub.

Wat kost het?

  • KNSB-leden: € 29 (o.v.b)
  • Niet-leden: € 50 (o.v.b)

Waar en wanneer?

Kijk op: www.mijn.knsb.nl/agenda waar en wanneer de opleiding van start gaat.

Staat de opleiding er niet tussen? Geef je interesse dan door via Mijn KNSB. Onder ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn voorkeuren’ kun je doorgeven voor welke opleiding je interesse hebt. Je ontvangt dan een e-mail op het moment dat de inschrijving voor de opleiding open gaat.

NB. Klik hier voor de algemene voorwaarden van opleidingen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?