Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Natuurijsmeester

Ben je opgeleid tot natuurijsmeester en nog lang niet klaar met leren? Via het Gilde van Natuurijsmeesters bieden we diverse bijscholingen aan om jou nog beter voor te bereiden op een natuurijsperiode.

Wat is het?

De bijscholingen voor natuurijsmeesters worden via het Gilde van Natuurijsmeesters aangeboden. Dit kunnen verschillende typen bijscholingen zijn.

  • Webinars
    • In online presentaties delen sprekers live kennis over een bepaald thema. Er is geen ruimte voor interactie, wel voor het stellen van vragen. Webinars worden vaak ook nog achteraf beschikbaar gemaakt, zodat je deze kan terugkijken.
  • Workshops (online en op locatie)
    • Bij deze interactieve bijeenkomsten deelt een docent kennis over een bepaald thema: online of op locatie. Er is altijd ruimte voor het delen van ervaringen en je gaat actief aan de slag.
  • Netwerkmomenten
    • Vanuit het Gilde worden er netwerkmomenten georganiseerd, zodat natuurijsmeesters met elkaar in contact komen en kennis en ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Bijscholingen seizoen 2023-2024

Webinar

Afgelopen decennia ervaren wij dat het aantal dagen dat er in de winter geschaatst kan worden op natuurijs, helaas terugloopt. Het kunnen schaatsen op open water is niet vanzelfsprekend en staat in de toekomst verder onder druk. De toekomst van het schaatsen op natuurijs ligt dan ook bij de combibaan.

De KNSB heeft als doelstelling om ondanks de klimaatverandering nog steeds te kunnen schaatsen op natuurijs. Echter kunnen we dit niet alleen en hebben jou en de club hierbij nodig!

Daarom organiseren we een webinar in samenwerking met het KNMI over de klimaatverandering en die koers die wij als KNSB willen varen om toch in de toekomst te kunnen schaatsen op natuurijs.

Peter Siegmund en Rudolf van Westrhenen van het KNMI vertellen je alles over de klimaatscenario’s voor de komende 5 tot 50 jaar verdeeld over de verschillende regio’s in Nederland. Daarbij worden het aantal verwachte vorstdagen besproken en komt het ijsgroeimodel aan bod. Dit is de basis om met elkaar te kijken hoe het anders kan en welke mogelijkheden er wel zijn. Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB, neemt je hierin mee.

Het webinar heeft inmiddels plaatsgevonden.

Meld je hier aan om het webinar alsnog terug te kijken. Je ontvangt na aanmelding automatisch de link om het webinar terug te kijken.

Over de (ijs)vloer bij:

We gaan bij drie verschillende natuurijsclubs ‘Over de (ijs)vloer bij’ organiseren, waar jij een uniek kijkje achter de schermen krijgt. De ijsmeesters van de clubs vertellen jou alles over het reilen en zeilen binnen de club, zoals de voorbereidingen die ze treffen, welke materialen ze gebruiken, hoe de baan er uit ziet, hoe de club de vrijwilligers heeft georganiseerd, etc. Een mooi inzicht waar jij als ijsmeester wellicht nog wat van kan leren? En uiteraard gezellig om weer andere ijsmeesters te ontmoeten.
 
We bieden voor ieder type natuurijsbaan een kijkje achter de schermen aan. De natuurijsmeester de van betreffende club zal het eerste uur tot anderhalf uur een presentatie verzorgen en een kijkje achter de schermen geven. Daarna zal er ook voldoende tijd zijn voor kennisuitwisseling tussen alle aanwezige ijsmeesters.

Type baanClubDatum
CombibaanWinterswijkse IJsvereniging
Bataafseweg 2, Winterswijk
13 januari  2024
10.00 – 13.00 uur
LandijsbaanNieuwkoopse landijsbaan
Bernhardlaan 52, Nieuwkoop
20 januari  2024
10.00 – 13.00 uur
DiepwaterbaanAnkeveense ijsclub
Stichts End 22a, Ankeveen
27 januari 2024
10.00 – 13.00 uur

De inschrijfkosten voor ‘over de (ijs)vloer’ bij bedragen €5,- per persoon.

*In verband met geringe capaciteit, kunnen er twee personen per ijsclub deelnemen. Daarnaast is de voorwaarden dat iedere deelnemer geregistreerd moet staan in de Verenigingsmanager van de KNSB met de rol ‘ijsmeester’.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?