Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Jurylid

Voor wie?

Lijkt het je een uitdaging om als vrijwilliger een steentje bij te dragen om een wedstrijd op een goede manier te laten verlopen en vind je het leuk om op de hoogte te zijn van de actuele regels en reglementen? Dan kun je je met de basis juryopleiding laten scholen tot jurylid. De opleiding is beschikbaar voor de disciplines langebaan, shorttrack, marathon en inlineskaten.

Toelatingsvoorwaarde

  • Je bent 14 jaar of ouder.

Wat is het?

Tijdens deze opleiding verkrijg je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van de verschillende juryfuncties. Je volgt de opleiding in de discipline waar jouw interesse ligt.

Wat je als jurylid allemaal doet, zie je hier:

Hoe werkt het?

De opleiding bestaat hoofdzakelijk uit een e-learning, dus je kunt met de opleiding aan de slag, wanneer het jou uitkomt. Naast de e-learning dien je twee bijeenkomsten te volgen, één online bijeenkomst en één fysieke bijeenkomst. Onderstaand staat weergeven hoe de opleiding is opgebouwd.

Stageperiode

Het is belangrijk dat je ervaring opdoet in de praktijk. De praktijkopdracht voor de basis juryopleiding is dan ook om diverse juryfuncties tijdens wedstrijden in jouw discipline uit te voeren. Je bent zelf verantwoordelijk voor een geschikte stageplaats en een praktijkbegeleider. Jouw praktijkbegeleider (meestal de scheidsrechter van de betreffende wedstrijd) observeert jou terwijl je de functies uitvoert. Afhankelijk van jouw ervaring laat je een functie direct beoordelen of oefen je eerst een aantal keer.

Tijdsinvestering

Het eerste deel van de opleiding duurt gemiddeld 4 uur. Het tweede deel van de e-learning duurt ook gemiddeld 4 uur. De online bijeenkomst duurt 1.5 uur. De fysieke bijeenkomst duurt gemiddeld 2,5 uur. Tot slot loop je nog meerdere stagewedstrijden.

Wat kost het?

Onderstaande tarieven zijn van toepassing voor seizoen 2023-2024. De tarieven worden jaarlijks per 1 juli aangepast.

  • KNSB-leden en niet-leden : € 110

Het is mogelijk om gratis deze opleiding te volgen als er door jouw (baan)vereniging een Sportakkoord subsidie bij de gemeente wordt aangevraagd. Zie hieronder voor extra informatie.

Waar en wanneer?

DisciplineInschrijflink
LangebaanSchrijf je hier in
ShorttrackSchrijf je hier in
MarathonSchrijf je hier in
InlineskatenSchrijf je hier in

Alle geplande opleidingen staan weergeven op www.mijn.knsb.nl/agenda. Staat de opleiding er niet tussen? Geef je interesse dan door via Mijn KNSB. Onder ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn voorkeuren’ kun je doorgeven voor welke opleiding je interesse hebt. Je ontvangt dan een e-mail op het moment dat de inschrijving voor de opleiding open gaat.

De basis jury opleiding bij jullie op de vereniging organiseren?

Indien veel personen interesse hebben om de basis jury opleiding te volgen, kunnen zij de opleiding volgen zoals deze hierboven beschreven staat. Uiteraard kunnen we er dan voor zorgen dat de fysieke bijeenkomst bij jullie op de baan gepland wordt.  Neem hiervoor contact op via [email protected]

Wil je promotie maken bij de club voor de basis jury opleiding? Download dan hieronder een gratis flyer. Het is ook mogelijk om gratis gedrukte flyers te ontvangen. Stuur hiervoor een mail naar [email protected] 

Gratis flyer Langebaan

Gratis flyer Inlineskaten

Gratis flyer Marathon

Gratis flyer Shorttrack

Sportakkoord subsidie voor de basis jury opleiding

Het is mogelijk om subsidie te krijgen vanuit het Sportakkoord II voor deze opleiding. Dit houdt in dat je vanuit jouw (baan)vereniging via een lokale clubondersteuner bij de gemeente een subsidie kan aanvragen voor deze opleiding. Je hebt minimaal 7 en maximaal 15 deelnemende juryleden nodig om een subsidie voor deze opleiding aan te vragen. Indien de subsidie wordt toegekend kunnen maximaal 15 juryleden deze opleiding kosteloos volgen. Meer informatie over het aanvragen van een Sportakkoord subsidie vind je hier. Voor vragen kun je contact opnemen met: [email protected].

————————————————————————————————

NB. Kijk hier voor het kwalificatieprofiel, toetsplan en algemene voorwaarden voor opleidingen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?