Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Jurylid

Voor wie?

Lijkt het je een uitdaging om als vrijwilliger een steentje bij te dragen om een wedstrijd op een goede manier te laten verlopen en vind je het leuk om op de hoogte te zijn van de actuele regels en reglementen? Dan kun je je met de basis juryopleiding laten scholen tot jurylid. De opleiding is beschikbaar voor de disciplines langebaan, shorttrack, marathon en inlineskaten.

Toelatingsvoorwaarde

  • Je bent 16 jaar of ouder.

Wat is het?

Tijdens deze opleiding verkrijg je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van de verschillende juryfuncties. Je volgt de opleiding in de discipline waar jouw interesse ligt.

Wat je als jurylid allemaal doet, zie je hier:

Hoe werkt het?

De opleiding bestaat hoofdzakelijk uit een e-learning, dus je kunt met de opleiding aan de slag, wanneer het jou uitkomt. Naast de e-learning dien je twee bijeenkomsten te volgen, één online bijeenkomst en één fysieke bijeenkomst. Onderstaand staat weergeven hoe de opleiding is opgebouwd.

Stageperiode

Het is belangrijk dat je ervaring opdoet in de praktijk. De praktijkopdracht voor de basis juryopleiding is dan ook om diverse juryfuncties tijdens wedstrijden in jouw discipline uit te voeren. Je bent zelf verantwoordelijk voor een geschikte stageplaats en een praktijkbegeleider. Jouw praktijkbegeleider (meestal de scheidsrechter van de betreffende wedstrijd) observeert jou terwijl je de functies uitvoert. Afhankelijk van jouw ervaring laat je een functie direct beoordelen of oefen je eerst een aantal keer.

Wat kost het?

  • KNSB-leden: € 68
  • Niet-leden: €210

Waar en wanneer?

  • Inlineskaten: de inschrijving opent eind september
  • Marathon: n.t.b.

NB. Kijk hier voor het kwalificatieprofiel, toetsplan en algemene voorwaarden voor opleidingen.

De basis jury opleiding bij jullie op de club organiseren?

Indien veel personen interesse hebben om de basis jury opleiding te volgen, kunnen zij de opleiding volgen zoals deze hierboven beschreven staat. Uiteraard kunnen we er dan voor zorgen dat de fysieke bijeenkomst bij jullie op de baan gepland wordt.  Neem hiervoor contact op via [email protected]

Wil je promotie maken bij de club voor de basis jury opleiding? Download dan hier de gratis flyer. Het is ook mogelijk om gratis gedrukte flyers te ontvangen. Stuur hiervoor een mail naar [email protected] 

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?