Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Webinar ‘Pedagogische kwesties in de jeugdsport’

Gepubliceerd dinsdag 9 februari 2021
In het kader van de campagne ‘Samen voor een veilig schaats- en skateklimaat’ biedt de KNSB Opleidingen op woensdag 24 februari het webinar over het pedagogisch sportklimaat en het sport kompas aan.

Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven zal in dit webinar ingaan op de belangrijkste aspecten van het pedagogisch klimaat binnen sportverenigingen. Samen met deelnemers willen we onderzoeken hoe de pedagogische omgeving er in de sportpraktijk uitziet en hoe pedagogische vraagstukken, dilemma’s en problemen in de praktijk kunnen worden aangepakt. Na een korte introductie en bewustwording van het pedagogisch sport kompas (de vier ‘pijlers’ die vanuit een pedagogisch sportklimaat kunnen worden beschreven), gaan we aan de hand van casussen bespreken hoe jij als trainer / coach omgaat met pedagogische vraagstukken in de praktijk. Hoe ga jij om met diversiteit van kinderen? Hoe sluit jij aan bij hun ontwikkeling? Wat doe jij als er gepest wordt in je groep? Hoe creëer jij een positieve groepssfeer?

Vragen stellen
Ondanks de vorm van een webinar, willen we de sessie vooral vanuit de kijker laten invullen. Vragen zijn daarom van tevoren van harte welkom en kun je hieronder kwijt. Bijvoorbeeld over pedagogische vraagstukken, dilemma’s en problemen die je in jouw vereniging tegenkomt. Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven zal deze vragen zo veel mogelijk bundelen en gebruikt dit ook ter invulling van haar verhaal.
Klik hier om jouw vraag / vragen alvast te stellen.

Werkt de link niet? Kopieer en plak de onderstaande tekst in de adresbalk van jouw internetbrowser. 

https://surveys.enalyzer.com?pid=bebifsuq

Wie is Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven?
Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven is sinds eind 2014 lector ‘Sportpedagogiek, in het bijzonder naar een veilig sportklimaat’ aan Hogeschool Windesheim.  Zij is tevens Strategisch Adviseur Jeugdsport bij NOC*NSF. Zij heeft een Bachelor Lichamelijke Opvoeding, doctoraal (Ortho)Pedagogiek en promoveerde aan Universiteit Utrecht op onderzoek naar kinderen met astma en lichamelijke activiteit. Ze was universitair docent aan Universiteit Utrecht (1990-2000), senior adviseur bij Ernst & Young (2000-2002) en bekleedde diverse functies binnen NOC*NSF (sinds 2002). Ze publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen, boek hoofdstukken en rapporten over grensoverschrijdend gedrag en pedagogisch perspectief in de sport. Ze is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten op het terrein van jeugdsport, zowel nationaal als internationaal, waaronder ‘Kids First, naar een pedagogisch sportklimaat’ (NWO/ZonMw).

Een zeer interessant en actueel onderwerp.
Reserveer woensdag 24 februari 19:00 uur in jouw agenda en schrijf je hier in.

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?