Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Terugblik webinar ‘Scoren met het benchmark dashboard’

Gepubliceerd vrijdag 5 november 2021

Voor de zomervakantie hebben 112 KNSB-sportverenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. In oktober hebben deze verenigingen toegang gekregen tot een persoonlijk benchmark dashboard. Hierin kunnen bestuurders hun eigen vereniging op specifieke onderdelen vergelijken met andere verenigingen. In het dashboard zien ze hoe hun vereniging ervoor staat en waar kansen liggen.

Webinar

Afgelopen maandag lieten Anne Geurts (KNRB) en Mariska Kool (KNKV) tijdens een webinar zien hoe het dashboard werkt en wat je hiermee kunt.

Tijdens het webinar lieten Geurts en Kool zien hoe het dashboard is opgebouwd en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Hoe maak je een account aan, wat zie je in het dashboard, welke filters zijn relevant en hoe stel je deze in? Aan de hand van een voorbeeldvereniging en een casus lieten ze zien hoe je grafieken leest, wat de resultaten betekenen en wat je hiermee kunt. Zo kwam onder andere aan bod hoe je het dashboard kunt inzetten voor het bepalen van doelen en acties als je aan de slag wil gaan met ledengroei, vrijwilligersbeleid en financiën én hoe het dashboard aanknopingspunten biedt voor gesprekken met medebestuurders, andere verenigingen, het KNKV en de gemeente.
Via deze link kun je het webinar terugkijken.

De verenigingsmonitor

De verenigingsmonitor biedt dus kansen en is er voor elke vereniging. Heb je dit jaar de monitor niet ingevuld maar wil je volgend jaar wel gebruik maken van deze gratis tool waarmee je inzicht krijgt in je vereniging? Elk jaar kan elke vereniging de monitor invullen. Als je de monitor meerdere jaren achter elkaar invult dan bouw je een overzichtelijke historie op en kun je ontwikkelingen goed volgen. Meer over de verenigingsmonitor vind je hier. Heb je na het doorlezen van deze informatie en het bekijken van het webinar nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?