Terugblik webinar ‘Scoren met het benchmark dashboard’

Vrijdag 05 november 2021

Voor de zomervakantie hebben 112 KNSB-sportverenigingen de verenigingsmonitor ingevuld. In oktober hebben deze verenigingen toegang gekregen tot een persoonlijk benchmark dashboard. Hierin kunnen bestuurders hun eigen vereniging op specifieke onderdelen vergelijken met andere verenigingen. In het dashboard zien ze hoe hun vereniging ervoor staat en waar kansen liggen.

Webinar

Afgelopen maandag lieten Anne Geurts (KNRB) en Mariska Kool (KNKV) tijdens een webinar zien hoe het dashboard werkt en wat je hiermee kunt.

Tijdens het webinar lieten Geurts en Kool zien hoe het dashboard is opgebouwd en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Hoe maak je een account aan, wat zie je in het dashboard, welke filters zijn relevant en hoe stel je deze in? Aan de hand van een voorbeeldvereniging en een casus lieten ze zien hoe je grafieken leest, wat de resultaten betekenen en wat je hiermee kunt. Zo kwam onder andere aan bod hoe je het dashboard kunt inzetten voor het bepalen van doelen en acties als je aan de slag wil gaan met ledengroei, vrijwilligersbeleid en financiën én hoe het dashboard aanknopingspunten biedt voor gesprekken met medebestuurders, andere verenigingen, het KNKV en de gemeente.
Via deze link kun je het webinar terugkijken.

De verenigingsmonitor

De verenigingsmonitor biedt dus kansen en is er voor elke vereniging. Heb je dit jaar de monitor niet ingevuld maar wil je volgend jaar wel gebruik maken van deze gratis tool waarmee je inzicht krijgt in je vereniging? Elk jaar kan elke vereniging de monitor invullen. Als je de monitor meerdere jaren achter elkaar invult dan bouw je een overzichtelijke historie op en kun je ontwikkelingen goed volgen. Meer over de verenigingsmonitor vind je hier. Heb je na het doorlezen van deze informatie en het bekijken van het webinar nog vragen? Neem dan contact met ons op via [email protected].