Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Skeelerclubs grijpen SKATE4daagse aan om nieuwe leden te werven

Gepubliceerd donderdag 19 augustus 2021

Om de populariteit van inlineskaten te bevorderen en meer mensen in aanraking te brengen met de sport vindt van 30 augustus tot en met 5 september de eerste editie van de SKATE4daagse plaats. Verenigingen door heel het land doen mee met aan het concept. Zo ook STV De IJshazen, dat het moment aangrijpen om nieuwe leden te werven.

De IJshazen wil de SKATE4daagse gebruiken als middel om nieuwe jeugdleden te werven, legt organisator Nina Oostwoud uit. “We hebben een klein aantal jeugdleden, die dit seizoen ook nog eens verdeeld zijn over pupillen en junioren. Daarom wordt de trainingsgroep erg klein. Een van onze speerpunten de komende jaren is nieuwe jeugdleden aan de club binden. De SKATE4daagse is voor ons een mooie manier om kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor de sport.”

Open dag

Het evenement vindt plaats op de eigen baan in Hoogeveen, waar in een veilige omgeving de 5, 10, 15 of 20 kilometer geskeelerd kan worden. Oostwoud geeft aan dat De IJshazen nog kijkt of er andere activiteiten georganiseerd kunnen worden. “We organiseren op zaterdag 4 september in ieder geval wel onze open dag. De gemeente Hoogeveen organiseert jaarlijks een sportmarkt, waar clubs uit de regio zich kunnen presenteren. De markt gaan vanwege corona niet door, maar verenigingen mogen wel zelf iets ondernemen. Daarom vindt onze open dag op zaterdag plaats en kan iedereen tussen 12.00 en 14.00 uur een rondje skeeleren op onze baan en kennismaken met de club.”

Via plaatselijke media, de gemeente Hoogeveen en social media is de SKATE4daagse gepromoot. Mogelijk dat vlak voor het evenement ook nog via de basisscholen gecommuniceerd kan worden. Tot op heden zijn er twaalf aanmeldingen binnengekomen, ongeveer de helft van het totaalaantal jeugdleden van De IJshazen. “Ik verwacht dat er na de vakantie nog meer aanmeldingen binnendruppelen. Wij zijn al blij als veel van onze leden komen schaatsen tijdens de SKATE4daagse. Mocht het evenement ook nog nieuwe leden opleveren, dan is dat fantastisch.”

Naast IJshazen doen ook veel andere clubs mee aan de SKATE4daagse. Wij lichten een aantal verenigingen uit.

Skeelervereniging Surhuisterveen

In Friesland organiseert Skeelervereniging Surhuisterveen de eerste Feanster SKATE4daagse. Iedereen is welkom om op de skeelerbaan aan het Blauknopke mee te doen aan het evenement.

SKATE4daagse bij Skeelerclub Surhuisterveen 2021

Hengelose IJsclub

De Hengelose IJsclub biedt verschillende routes aan die geskeelerd kunnen worden. Daarnaast is er de mogelijkheid na afloop een drankje in de kantine te drinken.

De Peddelaars Aalten

In Aalten bij De Peddelaars kunnen skeelerliefhebbers hun hart ophalen. Naast de SKATE4daagse worden er namelijk ook techniektrainingen georganiseerd.

Bekijk op onze site meer informatie over de SKATE4daagse.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?