Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Side-events Challenge Cup Supported by Rabobank laten jong en oud genieten van kunstrijden

Gepubliceerd vrijdag 26 februari 2021
Nationale en internationale toprijders vertonen deze week op de Uithof in Den Haag weer hun kunsten tijdens de Challenge Cup Supported by Rabobank. Het evenement is dit jaar ook aangegrepen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het kunstrijden. Via diverse, voornamelijk online, side-events kunnen jong en oud genieten van de sport en de Challenge Cup.

Lespakket voor basisscholen
In samenwerking met de gemeente Den Haag hebben alle basisscholen in de stad een brief ontvangen met daarin een uniek schaatsaanbod. Scholen konden met de kinderen een lespakket schaatsen aanvragen. In de lespakketten wordt er ingegaan op de veelzijdigheid van het schaatsen. Voor docenten was er een e-learning beschikbaar, met handige tips en informatie voor een leuke schoolschaatsles in de gymzaal. Tot slot is er een trainingsprogramma ontwikkeld met oefeningen die in de klas uitgevoerd konden worden. Deze video’s zijn terug te vinden op www.knsb.nl/leerkunstschaatsen.

Ouderen
Verschillende verzorgingstehuizen in de regio Den Haag zijn benaderd om de Challenge Cup onder haar bewoners onder de aandacht te brengen en waar mogelijk gezamenlijk te kijken, binnen de geldende coronamaatregelen. Een aantal tehuizen heeft al gebruikgemaakt van het aanbod en kijkt één of meerdere dagen via de livestream naar de Challenge Cup. Een welkome afleiding voor de ouderen in een lastige tijd. Voor de sportieve ouderen zijn er schaatsoefeningen beschikbaar via www.knsb.nl/schaatsbewegingen-voor-ouderen.

Challenges voor kinderen
Met voorzitter Dmitry Epstein als deelnemer aan de Challenge Cup heeft de Haagse Kunstrijvereniging Houtrust een topper aan de start staan. Deze vereniging heeft speciaal voor het toernooi dan ook diverse kunstrij challenges bedacht die kinderen samen thuis kunnen uitvoeren. De video’s zijn terug te vinden op de IJSTIJD! Facebookpagina

Tot slot is er een artikel gemaakt waarin vier kunstrijclubs die actief zijn in de regio Den Haag vertellen hoe zij het coronaschaatsseizoen hebben beleeft Zij zijn ondanks de moeilijke periode positief over de toekomst.

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?