Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sectie inlineskaten verwacht geen wedstrijden voor 1 september

Gepubliceerd vrijdag 24 april 2020

De sectie inlineskaten van de KNSB gaat er, vanwege de nieuwste coronamaatregelen, vanuit dat het wedstrijdcircuit nog tot 1 september geheel stilligt. NK’s zullen voor die datum zeker niet worden verreden. De kans dat andere wedstrijden voor 1 september wel doorgaan, is zeer klein.

“We volgen de richtlijnen van het kabinet en RIVM: alle evenementen liggen er tot 1 september uit”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB. “We blijven intussen wel zoeken naar mogelijke alternatieven, want misschien wordt na 20 mei wel iets meer mogelijk. Maar voorlopig hebben we door alle inlineskatewedstrijden tot september een streep gehaald.”

Dinsdag maakte het kabinet bekend dat jeugd t/m 18 jaar wel weer in groepsverband mag sporten, met de beperking voor 13- t/m 18-jarigen dat ze 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Hoe dit in de praktijk bij het inlineskaten moet gaan, werkt de KNSB momenteel uit in protocollen. Wedstrijden zijn echter nog altijd verboden, in elk geval t/m 20 mei.

Hoe lang de gedwongen stop ook gaat duren, de sectie inlineskaten werkt nog altijd naarstig aan een alternatief wedstrijdprogramma. Zij doen er alles aan om in elk geval de NK’s baan, weg, marathon en 100 meter allemaal nog dit jaar te laten verrijden. De organisatie van het Open NK 100 kilometer in Hallum (de Bartlehiem Skeelertocht) heeft vandaag echter besloten dat de editie van 2020, die gepland stond voor 22 augustus, definitief niet doorgaat.

Internationale wedstrijden

Intussen heeft de KNSB wel zijn selectieregels voor de EK en WK inlineskaten aangepast, hoewel de kans dat ze nog worden verreden klein is. Selectiemomenten zoals de KPN NK Baan/Weg zijn immers uitgesteld. De Selectiecommissie Inlineskaten (SCIS) zal daarom op voordracht van de bondscoaches Frank Fiers en Valentina Berga-Belloni de selecties voor EK en/of WK vaststellen.

De bondscoaches bepalen die voordracht aan de hand van resultaten in wedstrijden en gezamenlijke trainingen die wel doorgaan. Artikel 1.7 en 1.14 uit het Selectiedocument 2020 maken dit mogelijk. De SCIS die dus uiteindelijk over de selecties beslist bestaat uit disciplinemanager Scheperkamp en technisch directeur Remy de Wit.

Overigens is vanwege de coronacrisis allerminst zeker of de EK en WK dit jaar überhaupt nog plaatsvinden. De laatste stand van zaken: World Skate heeft de WK Inlineskaten in het Colombiaanse Cartagena, die gepland stonden voor eind juli, verplaatst naar 12 t/m 19 september. World Skate Europe, dat de EK Inlineskaten gepland heeft staan voor 23 t/m 30 augustus in het Portugese Canelas, heeft dat toernooi uitgesteld tot een ‘nader te bepalen tijdstip’.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?