Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Clinics SC Gouda populair dankzij samenwerking met Brede School

Gepubliceerd dinsdag 14 juli 2020
Om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en om nieuwe leden te werven organiseert SC Gouda gratis clinics voor kinderen en volwassenen. Mede dankzij een samenwerking met de Brede School in Gouda hebben al 65 mensen deelgenomen aan een proefles.

Sinds 25 mei verzorgt SC Gouda elke maandagmiddag een clinic op de wielerbaan Excelsior in het Goudse Hout. Dankzij een samenwerking met de Brede School weten veel mensen, met name kinderen, de weg naar de clinics goed te vinden. Iedereen kan twee gratis clinics volgen, legt Saline Verkerk, jeugdbestuurslid en trainster bij SC Gouda, uit. “Door het coronavirus hebben we de samenwerking met de Brede School even op een laag pitje moeten zetten, maar sinds iedereen weer mag sporten is dit nieuw leven ingeblazen. De Brede School promoot de clinics onder de leerlingen. Wij verzorgen deze bij ons op de skeelerbaan. Het gaat tot nu toe heel goed. In een paar weken tijd hebben we al 65 deelnemers gehad.”

De clinics staan in het teken van veiligheid, wendbaarheid, obstakels ontwijken en het verbeteren van de skeelertechniek. “We vinden het belangrijk de clinics te organiseren om enerzijds ons steentje bij te dragen aan het streven zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, en anderzijds om in te spelen op de populariteit van inlineskaten. Zowel jong als oud is welkom”, zegt Verkerk.

Skeelertraining 1e uur – 22 junisamengesteld door Saline

Posted by SC Gouda on Tuesday, June 30, 2020

Extra trainingsuur

Alle deelnemers van de clinics krijgen na afloop een aanbod om lid te worden van SC Gouda. De vereniging heeft dankzij de clinics tot nu toe vier nieuwe leden mogen begroeten. Verkerk verwacht dat dit de komende weken nog verder zal stijgen. “De kinderen zijn over het algemeen erg enthousiast over de clinics en we blijven hier nog een periode mee doorgaan. Speciaal voor de jongste kinderen tussen de 5 en 7 jaar gaan we een extra trainingsuur opstarten, omdat onze huidige trainingsuren te laat zijn voor hen. Zo kan ook de jongste jeugd in de zomer blijven inlineskaten bij ons.”

De clinics worden echter niet alleen gevolgd door kinderen. Een aantal volwassenen heeft zich eveneens ingeschreven voor een proefles. Verkerk: “Er hangt een formulier bij de skeeler- en wielerbaan waar iedereen zich kan aanmelden voor de proeflessen. Daar hebben nu zes volwassenen gebruik van gemaakt, waarvan er één al lid is geworden! De clinics slaan in z’n algemeenheid heel goed aan. Het is mooi dat inlineskaten op dit moment zo populair is en dat veel mensen de sport een keer willen uitproberen. Bij SC Gouda ontvangen we iedereen met interesse in inlineskaten met open armen.”

Veel schaats- en inlineskateverenigingen zijn volop actief deze zomer. Lees hoe SVO met goede PR en ondernemerschap jeugdleden weet te werven.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?