Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Organiseer schaats- en inline skateactiviteiten tijdens de Koningsspelen

Gepubliceerd vrijdag 24 januari 2020
Het is inmiddels uitgegroeid tot een traditie: de Koningsspelen. Basisschoolleerlingen uit het hele land worden op vrijdag 17 april gestimuleerd samen te bewegen en gezond te ontbijten. Met de Koningsspelen maken kinderen kennis met (nieuwe) sporten. Een ideaal moment voor jouw schaats- of skeelerclub om een clinic of andere activiteit te organiseren en aan te haken bij dit sportieve evenement.

De Koningsspelen, georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation, hebben als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat voldoende bewegen en een goed ontbijt belangrijk is voor de gezondheid.

Koningsmatch

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod aan te bieden. Voor basisscholen is de organisatie van de Koningsspelen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is de Koningsmatch bedacht.

Via het online platform kan jouw vereniging eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat jullie mee willen helpen. Door bijvoorbeeld je accommodatie beschikbaar te stellen en een clinic te organiseren, kunnen kinderen kennismaken met schaatsen en/of inline-skaten. Dit kan weer helpen bij het werven van nieuwe leden. Daarnaast ontvang je als vereniging een officiële Koningsspelenvlag en maak je kans op een van de Koningsspelen bidonkratten. Er zijn dus voldoende lokale promotiekansen voor jullie vereniging.

Benieuwd hoe de Koningsmatch werkt? Bekijk dan de video of neem een kijkje op www.koningsspelen.nl/informatie/koningsmatch.

Skatekar

Wil je als vereniging gebruik maken van een skatekar voor het organiseren van de clinics? Diverse verenigingen in het land hebben skatekarren die verhuurd worden, klik hier voor het overzicht. Of reserveer één van de karren van de KNSB via [email protected].

Vragen?

Kijk voor meer informatie op de website van de Koningsspelen.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?