Introductiewebinar over de nieuwe Mijn KNSB omgeving

Woensdag 30 maart 2022
In februari organiseerde de KNSB een webinar voor alle verenigingsbestuurders en ledenadministrateurs over de nieuwe Mijn KNSB omgeving. De KNSB bouwt samen met Focus On Your Sport (FOYS) aan een ledenplatform dat inspeelt op de wensen en behoeften van zowel de KNSB als de verenigingen, individuele leden en vrijwilligers. In het webinar kwam ook het volledige pakket van FOYS voor schaats- en inlineskateverenigingen aan bod.

Een belangrijk doel van het nieuwe ledenplatform is om de verwerking van gegevens veiliger, eenvoudiger en efficiënter te maken. “Met één ledenplatform waarbinnen alle informatie-uitwisseling plaatsvindt tussen sporter, vereniging en bondsbureau maken we het voor iedereen makkelijker”, zegt Lars van Golstein, stagiair Ledenplatform, van de KNSB.

Tijdens het webinar kregen bestuurders en ledenadministrateurs een eerste indruk van de nieuwe Mijn KNSB omgeving voor verenigingen. “Naast een nieuwe lay-out zijn ook de belangrijkste functies behandeld, zoals administratie van actieve leden, inzien van bondsfacturen inclusief betaalstatus en het bijhouden van relevante verenigingsgegevens die bijvoorbeeld automatisch op schaatsen.nl verschijnen”, legt Van Golstein uit. “Ook sporters krijgen een nieuw ingerichte mijn KNSB omgeving te zien waar straks alle voor hen relevante gegevens te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld wedstrijdgegevens, opleidingen en trainers- en wedstrijdlicenties.”

Volledig ledenplatform voor schaats- en skateverenigingen

In het tweede deel van het webinar vertelde Ties Molenaar van FOYS over het volledige pakket voor verenigingen. Het volledige pakket is één compleet verenigingspakket voor vrijwilligers, leden en fans om de vereniging nog efficiënter en gemakkelijker te organiseren en te professionaliseren. “Verenigingen kunnen met dit pakket de volledige administratie van de vereniging doen. Het registreren van leden, communicatie, het aanmaken van teams of trainingen en een wedstrijd of evenementenkalender en natuurlijk het versturen van verenigingsfacturen”, somt Molenaar de voordelen van het volledige pakket op.

Ontwikkelaar FOYS heeft de KNSB gevraagd om in contact te komen met bestuursleden om het platform nog relevanter te maken voor schaats- en sportverenigingen. Molenaar vertelt: “We willen het volledige pakket komende jaren uitbreiden met verschillende functies, waarvan sommige ook specifiek voor het schaatsen en skaten bedoeld zijn.” Een klankbordgroep van verenigingen voorziet de leverancier van input op hoe dat pakket zo goed mogelijk aansluit bij de situatie van schaats- en inlineskateverenigingen. Van Golstein zegt tot slot: “Zo wil de KNSB haar verenigingen en hun leden verder ontzorgen en ondersteunen bij hun kerntaak: jong en oud met zoveel mogelijk plezier laten schaatsen en skaten.”

Naar aanleiding van het webinar is een speciale pagina met veelgestelde vragen aangemaakt. Wil je dit eerste webinar terugkijken? Dat kan via deze link.