Genieten van de schoonheid van het skeeleren tijdens SKATE4daagse Nijkerk

Donderdag 19 mei 2022

Onder het genot van een heerlijk zonnetje reden leden én niet-leden van Schaats- en Skeelervereniging Nijkerk (SSVN) vorige week de tweede editie van hun SKATE4daagse. Met ongeveer vijftig deelnemers en schitterend weer was het een geslaagd evenement.

Foto : SSVN

Om de skeelersport te promoten en om nieuwe leden te werven, organiseerde SSVN van maandag 9 mei tot en met donderdag 12 mei de SKATE4daagse. Iedereen uit Nijkerk was via de lokale krant en mond-tot-mondreclame uitgenodigd om vier dagen lang te komen skeeleren. Enige ervaring met de sport was wel vereist, want de minimale afstand was zeven kilometer. Voor de meer ervaren skeeleraars was er de optie om dagelijks tien, twintig of dertig kilometer af te leggen.

De routes leidden naar nabijgelegen dorpen als Voorthuizen en Barneveld, maar ook door de polders van Flevoland en Arkemheen. Want dat is de schoonheid van het skeeleren, aldus de voorzitter van SSVN, Henri van Ramshorst: “Met een schaatsbeweging over het asfalt door de polders rijden, dat vind ik zo mooi.”

De Nijkerkse skeeleraars genoten niet alleen van het weer, ook van de omgeving. | Foto : SSVN

En wat is verder belangrijk voor een goede route? “We hebben gezocht naar zoveel mogelijk fietspaden met asfalt. Je ontkomt niet aan paden met klinkers, maar dat aantal hebben we weten te beperken.” Zo waren elke avond op de Nijkerkse wegen vier groepjes skeeleraars te vinden. Een voorrijder wees hen de weg, waardoor zonder noemenswaardige problemen de tweede SKATE4daagse verreden kon worden.

Volgend jaar wil SSVN de derde editie houden. “Het was harstikke leuk en iedereen was enthousiast. We waren blij met de opkomst. Daarnaast hadden we veel geluk met het weer. Komende weken hebben we een paar proeftrainingen op het programma staan, waar we nieuwe leden hopen te verwelkomen.”

Enthousiast geworden?
Van 13 juni tot en met 19 juni vindt de tweede nationale SKATE4daagse plaats. Ga de uitdaging aan en skeeler alleen, met vrienden of met je vereniging in de buurt. Wil je weten hoe je mee kunt doen, kijk dan op SKATE4daagse.nl. Voor verenigingen is hier meer informatie te vinden.