De Nationale SKATE4daagse komt er weer aan!

Vrijdag 31 mei 2024

Het begint langzaam maar zeker een begrip te worden onder de liefhebbers van inlineskaten. De KNSB Nationale SKATE4daagse wordt dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd voor jeugd en volwassenen. Tussen 10 en 16 juni kun je vier keer de skeelers aantrekken en op de baan van een van de organiserende KNSB-verenigingen of lekker in de vrije natuur een afstand naar keuze afleggen.

Tijdens de KNSB Nationale SKATE4daagse staat inlineskaten (of: skeeleren) centraal. De sport wint in Nederland steeds meer aan populariteit en . Niet alleen bij schaatsers en shorttrackers die het – bij gebrek aan ijs - als hun ideale zomertraining beschouwen. Maar ook en vooral bij de mensen die inlineskaten als een ‘eigen’ sport of fijne manier van bewegen in de buitenlucht zien!

38 SKATE4daagse Warmond 13062022

SKATE4daagse bij ijsvereniging Warmond

Deelnemende verenigingen
Twaalf bij de KNSB aangesloten verenigingen, verdeeld over het land, organiseren van 10 tot en met 16 juni speciale activiteiten ter promotie van de sport. Zij gaan vier dagen inlineskaten met hun leden en houden daarnaast clinics en andere activiteiten om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport. De deelnemende clubs zijn gevestigd in Tilburg, Surhuisterveen, Zeist, Hoorn, Warmond, Westereen, Heerhugowaard, Ede, Hoogeveen, Apeldoorn, Haaksbergen en Wolvega.

Ook voor niet-leden
Aan de KNSB Nationale SKATE4daagse kun je overigens ook meedoen als je (nog) geen lid bent van een vereniging. De clubs zetten de deuren van hun inlineskatebanen graag voor je open. Of je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin. Of – misschien nog wel leuker - samen met je vrienden van de schaats- of skeelervereniging.

Het enige wat je extra nodig hebt, is de gratis te downloaden GoSkate-app (te vinden in de app-stores van alle mobiele devices).

Meedoen?
Bekijk schaatsen.nl/skate4daagse hoe en waar jij deel kunt nemen. Wil je als vereniging de SKATE4daagse organiseren, bekijk dan knsb.nl/skate4daagse voor alle handige informatie.