SKATE4daagse

Van 10 tot en met 16 juni 2024 vindt de vierde editie van de SKATE4daagse plaats. Een skateconcept om de groeiende populariteit van de sport te bevorderen, waar jullie als vereniging ook aan kunnen deelnemen. De focus ligt dit jaar nog meer op verenigingen, om leden/niet-leden te enthousiasmeren om deel te nemen aan de SKATE4daagse.

SKATE4daagse als verenigingsactiviteit

Gebruik de SKATE4daagse als leuke verenigingsactiviteit deze zomer, voor je bestaande leden of juist om nieuwe leden te werven! Wanneer je de activiteit van jouw vereniging tijdens de SKATE4daagse bij ons aanmeldt, ontvang je gratis het verenigingspakket. Om je daarnaast op weg te helpen hoe je de SKATE4daagse in kunt zetten op jouw vereniging hebben we de leukste ideeën op een rijtje gezet.

Speciaal voor verenigingen is er een verenigingspakket beschikbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om tegen een speciale prijs medailles te bestellen. De twee onderstaande pakketten zijn uitsluitend te bestellen door aangesloten KNSB verenigingen. Bekijk hieronder de inhoud en hoe je een pakket kunt bestellen. Klik hier om jullie verenigingspakket te bestellen.

Wil je jouw vereniging aanmelden? Stuur een mail naar [email protected]

 • Vlag SKATE4daagse
 • Banner SKATE4daagse
 • Keycords (50 stuks)
 • Posters/flyers
 • Digitale toolkit met stempelkaart, poster, flyer, social media berichten, algemeen persbericht.

Prijs: gratis

Klik hier voor het bestellen van het pakket

 • Medaille per persoon
 • Vlag SKATE4daagse
 • Banner SKATE4daagse
 • Keycords (50 stuks)
 • Posters/flyers
 • Digitale toolkit met stempelkaart, poster, flyer, social media berichten, algemeen persbericht.

Prijs: € 3,50 p.p. (excl. verzendkosten)

Klik hier voor het bestellen van het pakket

 • Uitsluitend voor aangesloten KNSB verenigingen
 • De eerste verenigingspakketten worden medio april verstuurd.
 • Het definitief aantal medailles kan op een later moment worden doorgegeven.
 • Wil je een gepersonaliseerd spandoek? Stuur dan het verenigingslogo mee bij aanmelding.
 • Na reservering ontvangt de vereniging een factuur. (alleen bij reservering van pakket 2)
 • Vereniging voldoet volledige factuur aan KNSB en is zelf verantwoordelijk voor eventuele doorbelasting naar haar leden

Prijs is inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

Heeft jouw vereniging een eigen accommodatie?
Dan kun je de SKATE4daagse daar organiseren. Kleed gedurende de week de accommodatie aan met leuke uitingen, entertainment en misschien wel wat te drinken en eten. Laat de hele stad of dorp weten dat iedereen bij jullie mee kan doen aan de SKATE4daagse. Want met name voor de jongere kinderen is een eigen baan een veilige omgeving om te kunnen skaten en het is natuurlijk gezellig bij jullie op de skeelerbaan.

Gebruik jouw clubhuis of skeelerbaan als start- en finishplek voor iedereen die in de omgeving deel wilt nemen aan de SKATE4daagse. Zo wordt het gezellig bij jullie accommodatie en wie weet ontstaan er leuke koppels die samen de weg op gaan.


Lekker de weg op met zijn allen?

Maak vier mooie routes in jullie omgeving en zet deze per dag uit. Alle deelnemers aan de SKATE4daage kunnen deze route dan volgen. Als vereniging zijn jullie de expert in het uitzetten van veilige routes. Je kunt hierbij gebruik maken van de GoSkate, door jullie routes daarin op te nemen. Herkenbaar voor de deelnemers en daarnaast kan je ze ook certificeren. Wie wil er nu niet skaten over een gecertificeerde route.  Lees meer over het certificeren van routes met GoSkate of jouw eigen clubranglijst. (Let op: organiseer je dit op de openbare weg, controleer dan vooraf of je als vereniging een evenementenvergunning nodig hebt. Dit zit niet standaard in verzekering van de KNSB)


Rem- en valcursus

Organiseer, bijvoorbeeld op dag 1, een rem- en valcursus voor de minder ervaren inlineskaters uit jullie dorp of stad én ga daarna een leuk rondje maken. Een optimale start van de SKATE4daagse.  Wil je leuke tips voor oefeningen? Bekijk de Learn to Skate video serie op Schaatsen.nl/learntoskate.


Praktijkvoorbeelden van van andere verenigingen

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog andere mogelijkheden denkbaar om de SKATE4daagse in te zetten als promotie, bereiken van nieuwe doelgroepen of het aanbieden van veilige skateroutes. Ter inspiratie een aantal ideeën op een rij:

Heb je een leuk idee en wil je dat delen, laat het ons weten via[email protected]


Ongebonden sporter

Meer informatie voor de ongebonden sporter, die via de GoSkate app kan deelnemen, is te vinden op: schaatsen.nl/skate4daagse


Vragen

Heb je vragen over de SKATE4daagse in het algemeen of specifiek voor jullie vereniging? Laat het ons weten via [email protected].