Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Natuurijs

Met de temperaturen onder het vriespunt slaat overal in Nederland de schaatskoorts toe. Wil jij snel kunnen zien waar je kan schaatsen?

Alle informatie over natuurijs voor verenigingen vind je op knsb/schaatsen op natuurijs en om zelf actief te schaatsen vind je de informatie op  schaatsen.nl/natuurijs.

Verenigingen

Schaatsers

Opleidingen

Wil jij als ijsmeester aan de slag en vind je het leuk om meer te weten te komen over de groei van ijs, wanneer het veilig is om te gaan schaatsen en welke technieken je kunt gebruiken om de ijsbaan ‘schaatsklaar’ te maken? Dan kun je bij de KNSB een opleiding volgen.

De Natuurijsmeestercursus kan op aanvraag en op locatie georganiseerd worden bij 15 personen. Neem contact op met Marieke Jonker via M.Jonker@knsb.nl voor meer informatie en de voorwaarden.

App Het IJs Op

In Het IJs Op hebben we alle natuurijsbanen, kunstijsbanen en toertochten opgenomen. Zodra het gaat vriezen weet je dus exact waar je moet zijn voor goedgekeurde tochten en ijsbanen die de deuren hebben geopend.

In warmere tijden biedt de app ook informatie over de kunstijsbanen in Nederland. Dus wanneer je ook wil schaatsen, je kan altijd in een oogopslag zien waar er ijs ligt.

Download de app voor iPhones hier en de app voor voor Android toestellen hier. Heb je geen smartphone of tablet? Alle informatie is ook te vinden op schaatsen.nl.

Heb je gevonden wat je zocht?