Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vaardigheidstesten kunstrijden

De KNSB werkt al meerdere jaren met een aantal basistesten voor het kunstrijden, welke waren verdeeld over zes diploma’s. Met de snelle vooruitgang van het kunstrijden waren deze aan vervanging toe. Zo was er onder meer te weinig aandacht voor de sprongen en pirouetten. De overgang naar de Moves in the Field (MIF)- testen en de instaptesten was te groot. Op verzoek en in samenwerking met diverse verenigingen, vertegenwoordigers vanuit het Kunstschaatsen en Inlinekunstschaatsen zijn een aantal nieuwe vaardigheidstesten ontwikkeld, die aansluiten bij het KNSB talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma (THOM).

De testen zijn verdeeld van niveau 2 t/m 7. Op elk niveau komen de volgende thema’s terug: Schaatsvaardigheid, Sprongvaardigheid, Pirouetten, Houding. Middels een schaatsvaardigheidspaspoort wordt bijgehouden welke testen er zijn behaald en welke testen nog gedaan moeten worden, zodat deelnemers gestimuleerd worden actief te blijven schaatsen/skaten.

Video’s
Hieronder zijn per niveau de video’s van de testen weergegeven. Voor de trainers is de Reader vaardigheidstesten Kunstschaatsen -en Inlinekunstschaatsen beschikbaar. Hierin staan alle oefeningen beschreven.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?