Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Sponsoring

Relatiebeheer

Het is gelukt! Een nieuwe sponsor heeft zich aan de vereniging verbonden voor het komende seizoen(en). Maar daarmee is het werk voor de sponsorcommissie nog niet gedaan. Vanaf nu start het relatiebeheer met de sponsor. Zo zal er gedurende het seizoen een evaluatiemoment met de sponsor ingepland moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld aan het einde van het seizoen of enkele maanden voor het aflopen van het contract.

Met een evaluatiemoment wordt voorkomen dat er totaal geen contact meer is tussen de sponsor en vereniging. Iets wat een veelal gehoord probleem is in de relatie sponsor vs vereniging. Naast deze optie zijn er nog meerdere mogelijkheden voor goed relatiebeheer. Hieronder wordt er verder op ingegaan.

Relatiebeheer

Relatiebeheer is bij elke type sponsor belangrijk. Zowel bij nieuwe sponsoren als bij al bestaande sponsoren. Voor nieuwe sponsoren kan goed relatiebeheer betekenen dat de sponsor jarenlang aan de club verbonden blijft.
Relatiebeheer met sponsoren kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, van een kleine kosteloze actie tot een volledige verzorgd sponsoravond. Hieronder worden enkele tips weergegeven die een vereniging kan ondernemen:

Mocht je als vereniging een goed idee hebben of een praktijkvoorbeeld hoe jullie met sponsoren omgaan? En wil je dit graag met ons en andere schaatsverenigingen delen? Stuur dan jullie verhaal naar [email protected]

 

 

 

 

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?