Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Accommodatie

De gezonde sportkantine

Na afloop van de training, wedstrijd of evenement nog gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Vaak wordt dit ingevuld met een biertje en een ongezonde snack. Super gezellig natuurlijk, maar het kan ook anders.

De gezonde sportkantine

De gezonde sportkantine is een programma van Jongeren op gezond gewicht (JOGG). Zij hebben als doel “de omgeving van jongeren zo vorm geven dat de gezonde keuzes weer normaal worden”. Zo ook in de sportkantine. Want gezond kan ook lekker zijn.

Hier ligt een belangrijk rol voor de beheerder van het clubhuis. Denk alleen maar aan een groter en aantrekkelijker gepresenteerd aanbod van zoet en hartig. Zoals fruit, groentesoep, smoothies, minder vette chips, waterijs, rijstwafel/snacks en spannend belegde en gezonde broodjes. Door dergelijke producten in het assortiment op te nemen worden de leden geconfronteerd met een breder assortiment. Bijkomstigheid voor de kantinebeheerder is dat er nieuwe verkoopmogelijkheden ontstaan door een ruimer assortiment. Al hoeft dit niet gelijk te betekenen dat er gelijk meer omzet plaats zal vinden.

Inrichting van het clubhuis

Een ruimer assortiment met daarin gezondere producten is niet voldoende. Als vereniging en als kantinebeheerder zal er ook gekeken moeten worden naar de inrichting van het clubhuis. Sporters/leden dienen overtuigd te worden om een gezonde snack te kopen. Door meer uitingen van gezonde snacks te tonen of een speciale maandactie voor bijv. een broodje gezond kan hier de nadruk op te komen liggen. Het kan leden helpen om makkelijker te kiezen voor een gezonde snack.

Meer informatie over de gezonde kantine is te vinden op:

 

 

 

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?