Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sportakkoord II

In navolging van Sportakkoord I is vanaf voorjaar 2023 het Sportakkoord II van start gegaan. Sportakkoord II kent drie ambities om de sport in Nederland te versterken: het fundament op orde, een groter bereik en meer (zichtbare) betekenis. Om dit te realiseren worden er in gemeenten, net als bij het Sportakkoord I, afspraken gemaakt in een lokaal Sportakkoord. Lokale sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties zijn hierbij betrokken. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor de sport aan de hand van 6 thema’s.

De thema’s zijn:

Sportakkoord II vol kansen voor verenigingen.

Afgelopen seizoen hebben schaats- en inlineskatevereniging al gebruik gemaakt van het Sportakkoord. Met name van het schaats- en skate specifieke aanbod. Binnen de genoemde doelstellingen van het Sportakkoord II is het wederom mogelijk om opleidingen aan te vragen. Concreet betekent dit dat opleiding deels of volledig vergoed worden. Onderstaande KNSB opleidingen vallen binnen het Sportakkoord:

Naast de KNSB gerelateerde opleidingen zijn er ruim 250 services beschikbaar voor verenigingen. Services met als doel om verenigingen toekomstbestendig en (financieel) zelfredzaam te maken, het maatschappelijke impact te vergroten of om het clubkader te versterken. Onder andere op de volgende thema’s zijn er services beschikbaar:

De lokale verenigingsondersteuner van jouw gemeente of van de KNSB kan je adviseren welke service het past past bij jouw wensen.

Hoe vraag ik een Sportakkoord subsidie aan?

Als sportclub vraag je een service aan via een lokale clubondersteuner. Dit kan bijvoorbeeld een buurtsportcoach of beleidsmedewerker sport van jouw gemeente zijn. Weet je niet waar je wie dit is? Of waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Dan helpen wij jou verder.

Aanvullende informatie

Hieronder staan diverse tips / documenten die je als vereniging op weg helpen:

Alg. informatiewww.sportakkoord.nl
Brochure SportakkoordKlik hier voor de brochure sportakkoord met daarin een uitgebreidere uitleg van het sportakkoord en concrete voorbeelden van de services die door verenigingen afgenomen kunnen worden.
Ondersteuning KNSBHeb je vragen over het sportakkoord of wil je eerst met KNSB contact hebben over de mogelijkheden voor jouw vereniging? Neem dan contact met ons op via [email protected]
Stappenplan aanvraag subsidieKlik hier voor een stappenplan voor het aanvragen van een Sportakkoord subsidie.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?