FUNdamentals voor het schaatsen en inlineskaten

Meer informatie:

De workshop kun je volgen voor het langebaan schaatsen/shorttrack of voor het inlineskaten. De workshop bestaat uit twee dagdelen:

  • Dagdeel 1: theorie in een vergaderruimte (3 uur)
  • Dagdeel 2: praktijk op de ijsbaan of skeelerbaan (3 uur)

Theorie
In het theoretische gedeelte wordt de basis gelegd hoe je op een leuke maar goed onderbouwde wijze een training kunt opstellen en geven. Met verschillende werkvormen legt een KNSB-docent uit wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen het geven van trainingen aan volwassenen versus kinderen, maar ook wat de verschillen/ overeenkomsten zijn tussen jongens en meisjes. Met welke essentiële zaken houd je rekening bij het opstellen en geven van een training en waar let je vervolgens op als trainer?

Ook worden de verschillende fases, ‘FUNdamentals’ en ‘Leren skaten’/‘Leren skaten’ uit het KNSB Meerjarenopleidingsplan (MJOP) besproken. Tot slot ontvang je van de KNSB-docent allerlei leuke oefenvormen welke je kunt verwerken in je eerstvolgende lesvoorbereiding en kan toepassen in jouw manier van lesgeven.

Praktijk
In het tweede gedeelte ga je actief aan de slag met het toepassen van de theorie in de praktijk. Thema’s als ‘houding’, ‘balans en stabiliteit’, ‘behendigheid’, ‘afzet en rechte eind’ en de ‘bocht’ worden uitgebreid behandeld met leuke oefenvormen. Je gaat daadwerkelijk de verschillende thema’s ervaren, maar ook wordt er besproken hoe je de verschillende werkvormen hierbij kunt gebruiken. Maar het allerbelangrijkste is om de FUN-factor toe te passen tijdens je trainingen, zodat je jouw trainingen leuk maakt en ook blijft houden!

Deze workshop kan ook als bijscholing gevolgd worden wanneer je meer wilt leren over de techniek van het schaatsen/shorttrack of inlineskaten en hoe je dit kunt overbrengen aan beginnende schaatsers/ skaters. Aan deze bijscholing zijn 6 licentiepunten toegekend bij het volgen van de workshop. Indien je ook de aanvullende opdracht maakt en met een voldoende afrond, ontvang je 2 licentiepunten extra.

De workshop is een verplicht onderdeel als toelating tot de niveau 3 trainersopleiding, wanneer je niet in het bezit bent van een Jeugdschaatsleider (JSL) of trainersopleiding niveau 2 van de KNSB.

Na de workshop krijg je nog een aanvullende opdracht mee, die je thuis dient te maken. Deze opdracht lever je in en wordt nagekeken door de docent. Deze aanvullende opdracht moet je met een voldoende afronden, om de niveau 3 trainersopleiding te mogen vervolgen.

FUNdamentals voor het langebaan schaatsen en shorttrack

Utrecht
Zaterdag 21 september 2024
Klik hier voor aanmelden en meer info.

Alkmaar
Zondag 6 oktober 2024
Klik hier voor aanmelden en meer info

Geef je interesse door

Houdt de agenda in de gaten om te kijken wanneer deze workshop wordt aangeboden. Je kunt jezelf ook op de interesselijst voor deze workshop laten plaatsen, door te mailen naar: [email protected].

Onderstaande tarieven zijn van toepassing voor seizoen 2024-2025. De tarieven worden jaarlijks per 1 juli aangepast.

  • Ledenprijs: € 89,- per persoon
  • Niet-ledenprijs € 110,- per persoon.

De prijs is inclusief beoordelingen van de aanvullende opdracht.

Het is mogelijk om subsidie te krijgen vanuit het Sportakkoord II voor deze opleiding. Dit houdt in dat je vanuit jouw sportvereniging via een lokale clubondersteuner bij de gemeente een subsidie kan aanvragen voor deze opleiding. Je hebt minimaal 12 en maximaal 18 deelnemende trainers nodig om een subsidie voor deze opleiding aan te vragen. Indien de subsidie wordt toegekend kunnen maximaal 18 trainers €61,- per persoon korting krijgen op deze opleiding. Meer informatie over het aanvragen van een Sportakkoord subsidie vind je hier. Voor vragen kun je contact opnemen met: [email protected].