Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Vaardigheidspaspoort

Kijk je graag naar schaatsen op televisie? Heb je vorig jaar voor het eerst op natuurijs geschaatst of heb je op inline-skates gestaan? En wil je (nog) beter leren schaatsen of skaten? Meld je dan aan voor het Jeugdschaatsen op een baan bij jou in de buurt en haal je KNSB Vaardigheidspaspoort!

Het KNSB Vaardigheidspaspoort. Hierin wordt bijgehouden wat je allemaal hebt geleerd op les

Je kan je nu aanmelden bij een vereniging. Bij het jeugdschaatsen staat plezier voorop. Door allerlei leuke spelletjes en oefeningetjes leer je spelenderwijs de basis van de schaats- of inlineskatetechniek. Het seizoen van jeugdschaatsen loopt vanaf de herfstvakantie tot ongeveer maart, daarna begint het inline-skateseizoen. Iedereen van 6 tot en met 12 jaar kan meedoen. Er zijn jeugdschaatslessen voor langebaanschaatsen (ook geschikt als basis voor shorttrack) en voor kunstrijden. En in de zomer kan je inline-skaten.

Wat doe je in een les?
In een schaats- of inlineskateles leer je verschillende dingen die belangrijk zijn voor het schaatsen/skaten. En daar kan je dan ook een vaardigheidspaspoort bij halen. Hierin staat precies wat je allemaal hebt geleerd op de schaats en op de inline-skates.

Heb je gevonden wat je zocht?