Topsportfaciliteiten

Voor de discipline Langebaan vind je op deze pagina de Topsportfaciliteiten in Thialf Heerenveen. Daarnaast werkt de KNSB met monitoringsysteem Teamworks AMS. Op deze pagina lees je wat dit is, wie er mee kunnen werken en hoe het in de praktijk gaat.

Faciliteiten Thialf en Teamworks AMS

Wat is Teamworks AMS?

Teamworks AMS is een centraal online monitoringsysteem waarin gegevens van, voor en door sporters worden opgeslagen. Van testuitslagen van Talentdagen tot data van trainingen. Door informatie te combineren kan de coach dit analyseren en krijg je meer grip op het trainings- en ontwikkelingsproces. Hiermee krijgen sporters optimale individuele begeleiding. Ook verkleint het de kans op blessures en overtrainen. Het houdt rekening met de privacywet- en regelgeving.


Voor wie is Teamworks AMS?

Teamworks AMS is beschikbaar voor sporters en coaches van de A- en B-juniorenopleidingsteams langebaan en shorttrack die deelnemen aan de KNSB Talentdagen en de KNSB Talent Teams.

Talentontwikkeling (baanselectie-opleidingen)
Als sporter van een opleidingsploeg bekijk je in Teamworks AMS de resultaten van de KNSB Talentdagen en de trainingsschema’s die je coach heeft geplaatst. Daarnaast kun je kennismaken met het wellnessformulier en trainingsformulier die ook bij Talent Teams worden gebruikt, maar dit is niet noodzakelijk in deze opleidingsfase.

Talentontwikkeling (KNSB Talent Teams)
In deze fase van je ontwikkeling worden je trainingsschema’s structureel in Teamworks AMS ingevoerd en data verzameld over welzijn, trainingsdruk en testresultaten. Van jou als sporter wordt verwacht dat je Teamworks AMS consequent gebruikt, zodat talentcoaches, krachttrainers en andere experts de trainingsbelasting kunnen monitoren en trainingsschema’s kunnen bijsturen.


Teamworks AMS voor sporters

Als sporter kun je gratis via een app op je mobiele telefoon in één overzicht je eigen prestaties, welzijn en voortgang bekijken en deze met je doelen vergelijken.

Hoe krijg ik toegang tot Teamworks AMS?
Als je voor de eerste keer wordt uitgenodigd voor de Talentdagen stuurt de KNSB je een mail met informatie over de registratie in de portal Talent Volg Systeem van NOC*NSF. Voor de Talentdag ontvang je een e-mail met de gegevens en toelichting hoe je kunt inloggen.

Voor inloggen en invoeren van de vragenlijsten, zie deze introductievideo en deze instructies. Kun je niet inloggen in de Teamworks AMS app op je telefoon? Check of je de juiste url (teamnl.smartabase.nl/knsb) hebt gebruikt en of je de juiste gebruikersnaam (dit kan ook je mailadres zijn) hebt ingevoerd.


Teamworks AMS voor coaches en experts

Met Teamworks AMS kun je als coach of expert vanuit één informatiebron sporters monitoren en ondersteunen bij hun doelen. Via dashboards en formulieren heb je snel inzicht en overzicht in de status, welzijn en voortgang van een sporter.

Hoe kan ik Teamworks AMS gebruiken?
In categorieën zie je welke faciliteiten (zoals gebruik formulieren en rol van experts) voor jouw team beschikbaar zijn en of hier kosten aan verbonden zijn. In de download vind je een totaaloverzicht inclusief kosten.

Hoe krijg ik toegang tot Teamworks AMS?
Coaches ontvangen vanuit de KNSB een mail met informatie over de registratie in de portal van NOC*NSF. Aansluitend op deze registratie ontvang je een e-mail met de gegevens en toelichting hoe je kunt inloggen. Zie deze introductievideo en deze instructies.

Meer weten?
Coaches van een opleidingsteam kunnen twee keer per jaar (april en september/oktober) in online bijeenkomsten vragen stellen over Teamworks AMS. Als gebruiker ontvang je hiervoor een uitnodiging. Bij Talentdagen kun je vragen stellen aan een Embedded Scientist. Talentcoaches van de Talent Teams kunnen doorlopend met vragen terecht bij de Embedded Scientist van de KNSB.


Meer weten over de faciliteiten van Teamworks AMS?

Bekijk dan dit document.


Heb je nog vragen?

Stuur dan een mail naar [email protected].