Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Trainer niveau 1

Voor wie?

Als je wilt assisteren bij trainingen in een van de schaats- of skatedisciplines of dat al doet bij een vereniging en 12 jaar of ouder bent, dan is de opleiding trainer niveau 1 de ideale opleiding.

Ben je al jaren trainer en heb je geen zin om een opleiding te volgen waar je veel tijd in moet investeren? Dn is de niveau 1 opleiding ook een leuke en interessante opleiding om te volgen! Door de opleiding kijk je weer in een breder perspectief naar het vak als trainer en reflecteer je op hoe jij training geeft en voor de groep staat. 

Wat is het?

Je krijgt een opleiding tot allround assistent-trainer bij een vereniging. Je leert hoe je op een leuke en speelse manier (FUN) kunt assisteren bij trainingen en activiteiten om kinderen plezier te geven in het schaatsen en inlineskaten.

Hoe werkt het?

Bijeenkomsten

In vier online bijeenkomsten of twee fysieke bijeenkomsten krijg je kennis over de basisprincipes van didactiek, pedagogiek, materiaal, schaats- of skatetechnieken, en de (fysieke en psychosociale) veiligheid op en rondom de baan. Je leert lesgeven vanuit een uitgewerkt lesplan.

E-learning

Tijdens de opleiding doorloop je zelfstandig twee e-learning modules:

  • E-learning ‘Een beetje opvoeder’
  • E-learning ‘Wat is schaatsen?’ (optioneel)
  • E-learning ‘Wat is skaten?’ (optioneel)

Opdrachten en stage

Naast het volgen van de online bijeenkomsten ga je ook aan de slag bij jouw vereniging. Tijdens een stage voer je deze opdrachten uit:  

  • Geef de lessen zoals in de lesplannen.
  • Vraag toestemming aan de ouders en schaatsers om een video te maken.
  • Laat tijdens de lessen een videofragment van jezelf maken.

De docent legt je de opdrachten uit en geeft je handige tips en trucs om deze goed uit te voeren.

Wat kost het?

·      Tarief KNSB-leden € 58

·      Tarief niet-leden: € 110

Waar en wanneer?

Kijk op: mijn.knsb.nl/agenda waar en wanneer de opleiding van start gaat.

Staat de opleiding er niet tussen? Geef je interesse dan door via Mijn KNSB. Onder ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn voorkeuren’ kun je doorgeven voor welke opleiding je interesse hebt. Je ontvangt dan een e-mail op het moment dat de inschrijving voor de opleiding open gaat.

NB. kijk hier voor het kwalificatieprofiel, toetsplan en algemene voorwaarden voor opleiding.

Een ST-1 opleiding bij jullie op de club?

Ben jij bestuurder of coördinator opleidingen en zou je graag de ST-1 opleiding bij jullie op de club organiseren? Dat is mogelijk. Vanaf 15 deelnemers kunnen we de ST-1 opleiding bij jou op de club organiseren. Neem hiervoor contact op via [email protected]

  • Wil je promotie maken voor de ST-1 opleiding? Download dan hier de gratis flyer. Je kunt ook gratis gedrukte flyers aanvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected] 
  • Indien je nog geen 15 geïnteresseerde trainers hebt, kunnen we de opleiding ook open zetten voor trainers van andere clubs. 
  • Wil je als club betalen voor de opleiding van de trainers? Dan is dat mogelijk. We kunnen de factuur voor de opleidingskosten ook rechtstreeks naar jullie club toesturen.
  • Ook is het mogelijk om via het Sportakkoord mogelijk subsidie te krijgen voor een niveau 1 opleiding. Hiervoor kun je contact opnemen met [email protected]. Let op: de huidige subsidieaanvraag vanuit het Sportakkoord loopt tot 31 december 2022. Daarnaast kun je ook kijken of er lokale subsidiemogelijkheden zijn waar deze opleiding voor in aanmerking komt.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?