Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Scheidsrechter 3

Voor wie?

Kun je goed overzicht houden, ben je sterk in leiding geven en durf je beslissingen te nemen? Dan kun je na het behalen van het basis jurycertificaat doorstromen naar de opleiding scheidsrechter 3. Deze opleiding is er voor de disciplines langebaanschaatsen, shorttrack, marathon en inlineskaten.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je bent in het bezit van het certificaat basis jury.
  • Je hebt minstens 2 jaar ervaring als jurylid bij wedstrijden.

Wat is het?

Als scheidsrechter leid je zelfstandig wedstrijden op verenigings- of regionaal niveau. Je past de regels en reglementen toe en geeft leiding aan het jurycorps. Je hebt de belangrijke taken om de wedstrijd in goede banen te leiden, overzicht te houden en alle andere juryleden goed te laten functioneren.

Hoe werkt het?

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

Bijeenkomsten

  • De opleiding bestaat uit een aantal bijeenkomsten waarin onderwerpen behandeld worden die je als scheidsrechter nodig hebt om zelfstandig wedstrijden op regionaal niveau te leiden. Deze volg je met medecursisten.

Stageperiode

  • Het is belangrijk dat je ervaring opdoet in de praktijk. De praktijkopdracht voor de opleiding is dan ook om een wedstrijd op regionaal-gewestelijk niveau onder eindverantwoordelijkheid van een scheidsrechter nationaal te leiden en af te handelen.

Eindbeoordeling

  • De eindbeoordeling bestaat uit: portfoliobeoordeling, praktijkbeoordeling en een beoordelingsgesprek.

Bekijk hier het overzicht van het programma Scheidsrechter 3 langebaan.

Bekijk hier het overzicht van het programma Scheidsrechter 3 shorttrack.

Wat kost het?

Onderstaande tarieven zijn van toepassing voor seizoen 2023-2024. De tarieven worden jaarlijks per 1 juli aangepast.

  • Prijs: € 232,-

Het is mogelijk om met korting deze opleiding te volgen als er door jouw (baan)vereniging een Sportakkoord subsidie bij de gemeente wordt aangevraagd. Zie hieronder voor extra informatie.

Waar en wanneer?

In seizoen 2023-2024 wordt deze opleiding aangeboden op:

DisciplineLocatieStartdatumInformatiesheetInschrijflink
ShorttrackUtrecht9 januari 2024Meer infoniet meer mogelijk
Inlineskatenn.t.b.maart – mei 2024volgt

Alle geplande opleidingen staan weergeven op www.mijn.knsb.nl/agenda. Staat de opleiding er niet tussen? Geef je interesse dan door via Mijn KNSB. Onder ‘Mijn gegevens’ en ‘Mijn voorkeuren’ kun je doorgeven voor welke opleiding je interesse hebt. Je ontvangt dan een e-mail op het moment dat de inschrijving voor de opleiding open gaat.

Sportakkoord subsidie voor basis scheidsrechter opleiding

Het is mogelijk om subsidie te krijgen vanuit het Sportakkoord II voor deze opleiding. Dit houdt in dat je vanuit jouw (baan)vereniging via een lokale clubondersteuner bij de gemeente een subsidie kan aanvragen voor deze opleiding. Je hebt minimaal 5 en maximaal 10 deelnemende scheidsrechters nodig om een subsidie voor deze opleiding aan te vragen. Indien de subsidie wordt toegekend kunnen maximaal 10 scheidsrechters korting krijgen op deze opleiding. De korting is afhankelijk van het aantal deelnemende scheidsrechters. Meer informatie over het aanvragen van een Sportakkoord subsidie vind je hier. Voor vragen kun je contact opnemen met: [email protected].

—————————————————————————————————

N.B. Kijk hier voor het Kwalificatieprofiel (langebaan, marathon, shorttrack, en inlineskaten), het Toetsplan (langebaan, marathon, shorttrack en inlineskaten) en algemene voorwaarden voor opleidingen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?