Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Zomerijs in Thialf vanaf 5 juli 2021

Gepubliceerd vrijdag 9 april 2021
De KNSB en Thialf hebben deze week een akkoord bereikt over het zomerijs 2021. Vanaf 5 juli kunnen de langebaanschaatsers trainen op de 400-meterbaan in Heerenveen. Dat is drie weken eerder dan vorig jaar.

Eigenlijk is niet echt meer sprake van zomerijs. Ging Thialf in het verleden nog enkele weken dicht tussen de zomerperiode en de start van het winterseizoen, nu blijft de ijsbaan gewoon open tot aan het eind van de olympische schaatsjaargang. Dat seizoen sluit medio maart 2022.

“Het is goed dat onze topsporters enkele weken extra hebben om zich in eigen land, op vertrouwd ijs te kunnen voorbereiden op het olympisch seizoen”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Nog belangrijker is dat we met zijn allen bijtijds duidelijkheid hebben, zodat alle teams een optimale planning kunnen maken.”

In het middenterrein van Thialf ligt de ijspiste van 30×60 meter klaar vanaf 19 juli, dat is een week later dan vorig jaar. Hiervan maakt onder meer de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter vrijwel dagelijks gebruik voor zijn seizoensvoorbereiding. Ook zij hebben nu vroeger duidelijkheid over de planning dan vorig jaar.

Marc Winters, directeur van Thialf: “In goed overleg met de KNSB en het TeamNL Centrum Noord hebben we nu vlot afspraken kunnen maken over het zomerijs. Dit is ook precies hoe we dit in de toekomst willen doen: met onze topsportpartners vroegtijdig structurele afspraken maken. Niet alleen voor het zomerijs, maar topsportijs voor het gehele seizoen.”

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?