Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

WK Sprint 2019 naar Nederland

Gepubliceerd dinsdag 18 oktober 2016
UTRECHT – Het wereldkampioenschap sprint van 2019 wordt gehouden in Nederland. Dat heeft de Internationale Schaatsunie ISU vanmiddag bekend gemaakt. Het ISU WK Sprint zal verreden worden op 23 en 24 februari.
 
Het ISU WK Sprint is het tweede internationale kampioenschap dat de KNSB in 2019 mag organiseren. Eerder wees de council van de ISU al het Europees kampioenschap shorttrack toe aan Nederland.
 
Afgelopen weekend werd ook al bekend dat de KNSB komende januari het gecombineerde EK Allround & Sprint mag organiseren. Het EK-toernooi was eerder toegewezen aan Warschau, maar de Poolse Schaatsbond had het toernooi teruggegeven, omdat de verbouwing van de ijsbaan in Warschau niet op tijd gereed is.
 
Olivier Smit, commercieel directeur KNSB: “Het is fantastisch dat we na het EK Allround & Sprint komende januari nu ook het ISU WK Sprint in 2019 mogen organiseren. We hebben daarnaast ook nog eens het WK Allround in 2018 in Nederland. Met het WK Shorttrack komende winter in Ahoy en het EK Shorttrack in 2019  de komende drie jaar telkens dus één of twee toptoernooien. Die toewijzing past goed in de lange termijn visie van de KNSB op evenementen.”
 
De komende weken gaat de KNSB in gesprek met de ISU, NOS, Thialf BV, House of Sports, TIG en Ahoy om er succesvolle evenement van te maken.
 
De overige langebaantoernooien in 2019 zijn toegewezen aan: Collalbo (EK), Inzell (WK Afstanden) en Calgary (WK Allround).

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?