Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

WK Shorttrack 2021 verplaatst van Rotterdam naar Dordrecht

Gepubliceerd dinsdag 24 november 2020
Het Wereldkampioenschap Shorttrack 2021 verhuist van Rotterdam Ahoy naar Sportboulevard Dordrecht. Het evenement wordt ook een week vervroegd en vindt nu plaats van 5-7 maart. Om dit WK coronaproof te organiseren, zal dit zeer waarschijnlijk zonder toeschouwers gebeuren.

De beslissing over de verhuizing van het evenement hing al even in de lucht. Deze week is de knoop definitief doorgehakt in overleg tussen de ISU, KNSB, Ahoy, Rotterdam Topsport, gemeente Dordrecht en TIG Sports. Door deze beslissing weten de sporters van alle deelnemende landen dat hun belangrijkste evenement van 2021, in aanloop naar de Winterspelen van Beijing 2022, voorlopig doorgaat.

De organisatie houdt rekening met meerdere scenario’s. De kans is groot dat het een WK zonder toeschouwers wordt, gezien de huidige richtlijnen van de overheid, maar wellicht is het straks toch mogelijk een beperkt aantal fans in het stadion toe te laten. Fans die in de voorverkoop reeds tickets voor Rotterdam Ahoy hadden gekocht, krijgen spoedig bericht over de nieuwe situatie.

“Het is jammer dat het WK in Ahoy niet door kan gaan, maar Dordrecht is een uitstekend alternatief”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “We zullen er ook in de Sportboulevard een succes van maken, in elk geval voor de tv-kijkers thuis. Belangrijk is dat we het professioneel en veilig doen. Wij danken Rotterdam voor alle medewerking en komen vast een keer terug voor een WK in een vol Ahoy.”

“De gemeente Dordrecht is trots om in deze moeilijke tijd gastheer te zijn van het – op de Olympische Spelen na – grootste shorttrackevenement ter wereld. Een mooi moment om Dordrecht nog meer op de kaart te zetten”, zegt Marco Stam, wethouder van Sport in Dordrecht. “We gaan er samen met TIG Sports, ISU en KNSB een geslaagd evenement van maken, binnen de mogelijkheden die er zijn. Dordrecht houdt van shorttrack, en shorttrack houdt van Dordrecht!”

Schulting is tevreden

Suzanne Schulting de huidige Nederlands-, Europees-, wereld- en olympisch kampioen: “Als atleet ben ik positief dat het WK doorgaat en dat we ons toch kunnen meten met de besten van de wereld. We weten nu waar we een toe zijn, dat is dus helaas niet een vol Ahoy, maar ik ga er vanuit dat we daar in de toekomst weer terugkomen, samen met alle fans. Ik zal nooit vergeten hoe het WK was in 2017. In een uitverkocht Ahoy Rotterdam. Dat was onbetaalbaar.”

Toernooidirecteur Cees Juffermans is tevreden met de oplossing: “We zitten nog steeds midden in een coronacrisis en het is onmogelijk te voorspellen wat er in maart 2021 mogelijk is. We moeten duidelijkheid scheppen en we kunnen en willen graag een kwalitatief heel goed toernooi neerzetten voor de sporters. Dus dit is het beste van twee werelden.”

Bekijk de gehele kalender op schaatsen.nl

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?