Wennemars en Mulder zijn ST4-trainersdiploma rijker

Donderdag 25 augustus 2022

Erben Wennemars en Michel Mulder hebben het diploma schaatstrainer-coach niveau 4 (ST4) gehaald. In een duo-interview met de twee voormalig schaatskampioenen wordt dieper ingegaan op vragen als: wat was hun motivatie om dit diploma te halen, zien we hen terug op de kruising bij het NK of ligt er zelfs een rol als bondscoach in het verschiet?

Foto: Margriet de Schutter

Gefeliciteerd, heren! Beiden hebben jullie nu het diploma schaatstrainer-coach niveau 4 in the pocket. Kunnen we spreken van een mijlpaal?
Erben: “Het geeft vooral een lekker gevoel dat dit nu is afgevinkt. Als ik ergens aan begin, wil ik het ook afmaken en dat is nu gelukt. Eerder was ik altijd ‘die schaatser’ en nu kan ik ook zeggen dat ik trainer ben. Bij mij is het een heel lang proces geweest. In 2012 ben ik al begonnen en zat ik in een speciale groep, waarbij ST3 en ST4 gecombineerd waren. Van dat groepje is volgens mij niets meer overgebleven. Uiteindelijk heb ik eerst ST3 gehaald en nu ST4.”

Michel: “Voor mij voelt dit ook wel als een ‘vinkje’. Toen ik stopte met schaatsen in 2020, ben ik meteen doorgerold in het trainerschap. Hiervoor had ik de papieren nodig. Vervolgens kwam corona, waardoor het allemaal wat lastiger werd. Nu doe ik er nog even niets mee, maar het is wel fijn om dit diploma alvast op zak te hebben. Bovendien waren het leuke en leerzame dagen.”

Lees meer op schaatsen.nl.