Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Week van de Scheidsrechter: jurykorps in het middelpunt van de aandacht

Gepubliceerd maandag 4 oktober 2021
Na lang wachten kunnen niet alleen de schaatsers, maar ook de scheidsrechters eindelijk weer hun hobby uitoefenen. Mede vanwege de coronapandemie is het aantal arbiters wel afgenomen. In de Week van de Scheidsrechter vraagt Frank Zwitser daarom aandacht voor de scheidsrechters in de schaatssport.

Het jurykorps staat eigenlijk nooit in het middelpunt van de aandacht. Deze week is dat net even anders. In de Week van de Scheidsrechter bedanken sporters, clubs en sportbonden hun scheidsrechters voor het vrijwilligerswerk dat ze verrichten. Zwitser is van mening dat er in het schaatsen nog wel wat meer reuring rond de juryleden mag zijn. “Zelfs bij een simpele trainingswedstrijd heb je al gauw twintig mensen nodig en bij een grote wedstrijd zelfs veertig of vijftig. Er komt best wel wat bij kijken.”


Wat meer aandacht en waardering kan dan ook geen kwaad, vindt hij. “Als het werk niet gedaan wordt, kunnen de schaatsers niet rijden. Daarom is het goed om te weten dat er veel juryfuncties zijn en dat men weet wat ze doen. Die mensen zijn er ook nog eens netjes voor opgeleid.” Om scheidsrechter te kunnen worden, is een opleiding basisjury verplicht. Meer informatie over de opleidingen van de KNSB is te vinden op knsb.nl/opleidingen. In november begint weer een opleiding tot regionaal scheidsrechter. Inschrijven kan via de KNSB-webshop.

Lees het gehele artikel met Frank Zwitser op schaatsen.nl.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?