Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Webinar inlineskaten: bijscholing voor thuis op de bank

Gepubliceerd donderdag 19 maart 2020

Het eerste KNSB-webinar is op 12 maart ‘live gegaan’. Frank Fiers, bondscoach van de inlineskateselectie, presenteerde samen met Manon Kamminga en Rick Schipper deze online sessie met tips en adviezen over inlineskatetechniek.

Tijdens het één uur durende webinar kwamen verschillende inlineskatetechnieken aan bod, zoals de double-push-techniek en de powerbox. Aan de hand van video’s en vragen van de kijkers lichtten Manon en Rick toe hoe deze technieken bij de start, het rechte stuk of in de bocht gebruikt kunnen worden. Manon en Rick zijn ervaren inlineskaters en volgen momenteel de opleiding inlineskatetrainer niveau 4.

Deze vorm van bijscholing is ideaal, kijkers kunnen kiezen waar en wanneer ze het webinar volgen. Aan dit eerste webinar deden ruim 115 personen live mee, daarnaast keken veel geïnteresseerden de sessie later terug. De reacties waren enthousiast op deze manier van kennisdelen, die voor de KNSB nieuw is. Chris Zuiderduin tweette: “Leuke webinar inlineskate techniek aan het volgen… bij @KNSB met @rickschipper95 @manonkamminga”.

Evaluatie
Na afloop van het webinar hebben deelnemers een evaluatieformulier ingevuld. Uit deze evaluatie is veel nuttige feedback voortgekomen, die wordt gebruikt om toekomstige webinars te verbeteren.

Verplaatsing masterclass
Vanwege de corona-maatregelen is besloten om de masterclass techniek inlineskaten van 4 april te verplaatsen. Zodra een nieuwe datum bekend is, zal deze gecommuniceerd worden. Indien je al ingeschreven bent blijft deze inschrijving van kracht.

Terugkijken en toekomstige webinars
Het webinar inlineskatetechniek is terug te kijken. Je kunt je hier registreren, daarna ontvang je een link waarmee je het webinar terug kunt kijken. Via deze weg kun je ook aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden over toekomstige webinars.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?