Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

‘We hebben de andere landen laten zien dat het kan’

Gepubliceerd dinsdag 3 november 2020
Met de Daikin NK Afstanden in Heerenveen zit het eerste ‘coronaproof’ NK van dit winterseizoen erop. Hoewel het publiek op de tribunes werd gemist, waren de rijders vooral blij dat het schaatsen als een van de weinige sporten door kon gaan. “Dit toernooi biedt perspectief voor de tweede helft van het seizoen.”

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, kijkt terug op een succesvol toernooi. “Er is met een veelheid aan mensen hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Daar ben ik trots op. Het is altijd anders met publiek erbij, maar ik heb genoeg spanning gezien én de wil om te willen winnen. Na een hobbelige zomer is het ook fijn voor de sporters om te voelen waar ze staan.”

Van de 150 schaatsers en begeleiders die vooraf getest werden op corona zijn uiteindelijk twee positieve gevallen naar voren gekomen. “De ploegen hebben hun verantwoordelijkheid gepakt door op zo’n manier met hun sport, hun lijf en de veiligheid om te gaan dat het resultaat is dat er bijna geen besmettingen zijn. Het betekent dat de protocollen goed gewerkt hebben”, stelt De Wit tevreden.

En wat betekent dit weekend voor de komende wedstrijden in Heerenveen? “We gaan met volle kracht vooruit”, zegt hij. “Er is veel bereidheid om met elkaar aan de regels en afspraken te voldoen. Deze week vinden er evaluaties plaats. Daarna gaan we ons opmaken voor het volgende toernooi, het Daikin NK Allround. Mits er vanuit de overheid geen verdere beperkingen komen.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?