Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

‘We hebben de andere landen laten zien dat het kan’

Gepubliceerd dinsdag 3 november 2020
Met de Daikin NK Afstanden in Heerenveen zit het eerste ‘coronaproof’ NK van dit winterseizoen erop. Hoewel het publiek op de tribunes werd gemist, waren de rijders vooral blij dat het schaatsen als een van de weinige sporten door kon gaan. “Dit toernooi biedt perspectief voor de tweede helft van het seizoen.”

Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, kijkt terug op een succesvol toernooi. “Er is met een veelheid aan mensen hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Daar ben ik trots op. Het is altijd anders met publiek erbij, maar ik heb genoeg spanning gezien én de wil om te willen winnen. Na een hobbelige zomer is het ook fijn voor de sporters om te voelen waar ze staan.”

Van de 150 schaatsers en begeleiders die vooraf getest werden op corona zijn uiteindelijk twee positieve gevallen naar voren gekomen. “De ploegen hebben hun verantwoordelijkheid gepakt door op zo’n manier met hun sport, hun lijf en de veiligheid om te gaan dat het resultaat is dat er bijna geen besmettingen zijn. Het betekent dat de protocollen goed gewerkt hebben”, stelt De Wit tevreden.

En wat betekent dit weekend voor de komende wedstrijden in Heerenveen? “We gaan met volle kracht vooruit”, zegt hij. “Er is veel bereidheid om met elkaar aan de regels en afspraken te voldoen. Deze week vinden er evaluaties plaats. Daarna gaan we ons opmaken voor het volgende toernooi, het Daikin NK Allround. Mits er vanuit de overheid geen verdere beperkingen komen.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?