Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wat moet je weten over de Challenge Cup?

Gepubliceerd dinsdag 23 februari 2021
Deze week is De Uithof in Den Haag wederom het toneel van de Challenge Cup. Vanwege de coronamaatregelen is het internationale toernooi dit seizoen wel anders dan anders. Alleen de senioren gaan de strijd met elkaar aan. Lees hier alles wat je moet weten over de Challenge Cup.

Historie

In de jaren ’80 van de vorige eeuw werd de zogeheten Ennia Challenge Cup voor het eerst gehouden in Den Haag. Dit internationale toernooi had destijds de status van wat nu een ISU Grand Prix wordt genoemd, maar dan met meer deelnemers. De Challenge Cup verdween na enkele jaren van de kalender en wordt sinds 2007 in de huidige vorm weer georganiseerd op De Uithof. Na een onderbreking van twee jaar is het toernooi vanaf 2012 een jaarlijks evenement geworden.

De Challenge Cup is een landenwedstrijd, maar dit seizoen komt het teamonderdeel vanwege het beperkt aantal deelnemers te vervallen. Het toernooi is normaliter een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot en met de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten. Als gevolg van de coronapandemie zullen nu alleen de senioren deelnemen en is het NK Kunstrijden, dat sinds een aantal jaar tegelijkertijd plaatsvindt, afgelast.

De Challenge Cup supported by Rabobank dient als voorbereiding en laatste kwalificatie voor de internationale toprijders op de WK.

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?