Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wat moet je weten over de Challenge Cup & NK Kunstrijden?

Gepubliceerd donderdag 24 februari 2022
Komend weekeinde staat het grootste Nederlandse kunstrij-evenement op het programma. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 februari rijden de beste Nederlandse kunstrijders en enkele internationale toppers in het IJssportcentrum in Tilburg. Voor de schaatsers uit Nederland staat er een nationale titel op het spel. De blikken zullen vooral gericht zijn op Lindsay van Zundert, de eerste Nederlandse kunstrijder sinds 1976 die op de Spelen mocht schitteren en met een achttiende plaats teruggekeerd is uit Beijing.
Foto: Soenar Chamid

Rijders van over de hele wereld doen aan de Challenge Cup mee om punten te behalen voor deelname aan de wereldkampioenschappen in Montpellier voor hun internationale ranking. Daarnaast biedt dit gecombineerde toernooi jonge, aanstormende talenten vanaf 10 jaar de mogelijkheid om zich op mondiaal niveau te meten met hun leeftijdsgenoten.

In iedere categorie strijden de rijders uit Nederland ook om het Nederlandse Kampioenschap. Voor de Nederlandse senioren op de disciplines solorijden, paarrijden en ijsdansen zijn de NK tevens een kwalificatiemoment voor de WK Kunstrijden van 21 tot en met 27 maart in het Franse Montpellier. De junioren kunnen zich plaatsen voor het European Youth Olympic Festival.

Wie aan de Challenge Cup denkt, zal automatisch aan De Uithof denken. Al sinds de jaren ’80 vindt dit toernooi plaats in Den Haag. Dit jaar zal het IJssportcentrum in Tilburg voor het eerst het toneel zijn voor de Challenge Cup & NK Kunstrijden. Ook in 2023 en 2024 zullen de kunstrijders naar Tilburg afreizen voor deze competitie. Voor Tilburg en Nederland bieden de prestigieuze wedstrijden de kans om het kunstrijden naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd de sport onder een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Meer weten? Lees het hele artikel verder op schaatsen.nl.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?