Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vier Nederlandse kunstrijders naar EK 2020 in Graz  

Gepubliceerd vrijdag 13 december 2019

De Selectiecommissie Kunstrijden van de KNSB heeft bekendgemaakt welke rijders deelnemen aan de Europese Kampioenschappen in Graz (20 – 26 januari 2020).  TeamNL zal in Oostenrijk bestaan uit vier kunstrijders.

Voor het eerst sinds 24 jaar doet Nederland bij de EK weer mee aan het paarrijden. Daarvoor zijn geselecteerd Daria Danilova (17) en Michel Tsiba (21). Dit jonge paar debuteerde dit seizoen bij de senioren en doet het uitstekend.

Afgelopen weekeinde, bij de Golden Spin in Zagreb, voldeed het paar aan de ISU-eis en daarmee was het ticket voor Graz binnen. De laatste keer dat een Nederlands paar aan een EK deelnam was in 1996: broer en zus Jeltje en Alcuin Schulten werden 15de.

Bij het solorijden verdedigt Thomas Kennes in Graz de eer voor Nederland bij de mannen. De 23-jarige kunstrijder uit Oisterwijk nam vier keer eerder aan de Europese Kampioenschappen deel. Zijn hoogste klassering was een 25ste plaats in 2016.

Bij de vrouwen keert Niki Wories (23) terug op het hoogste toneel. In aanloop naar deze EK maakte zij er met Kyarha van Tiel een spannende onderlinge strijd van. Wories deed het daarin, mede dankzij een hogere score bij de Tallinn Trophy, net iets beter. Het wordt haar derde EK-deelname; in 2016 behaalde Wories een 20steplaats.

Meer nieuws

TeamNL Kunstschaatsen voor WK in Montréal

Een veilig sportklimaat: hoe ga je om met pesten?

Komend weekend ISU WK Shorttrack in Ahoy

‘Je moet ze afremmen, er zit geen luilak tussen’

TeamNL Shorttrack voor WK in Rotterdam bekend

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?