Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vers bloed voor het nationale scheidsrechterskorps

Gepubliceerd vrijdag 9 oktober 2020
In deze Week van de Official aandacht voor vers bloed in het nationale scheidsrechterskorps van het langebaanschaatsen. Na een KNSB-cursus van twee jaar kregen zes nieuwe scheidsrechters recent hun diploma overhandigd. Zij staan te trappelen om aan de slag te gaan bij nationale wedstrijden: NK’s en de Rabo Holland Cup. “Samen een goede wedstrijd neerzetten, dat is het mooiste wat er is.”

Wat maakt iemand een goede scheidsrechter bij het schaatsen?
“Een goede scheidsrechter is een weekend lang gefocust, altijd alert en goed toegerust om adequaat in te grijpen als een mogelijke overtreding van de regels plaatsvindt”, zegt Jan Bolt, opleider/examinator bij de KNSB en voormalig internationaal scheidsrechter. “Als het goed is, blijft de scheidsrechter onzichtbaar. Maar is er een incident, dan moet je rustig blijven en in overleg met je team tot de juiste beslissing komen.”

Samen met collega Hanjo Heideman, die nog volop actief is in het internationale circuit, verzorgde Bolt de opleiding van het nieuwe zestal, dat twee jaar geleden aan de cursus begon. De zes geslaagden kregen in augustus tijdens een slotdiner hun diploma’s én bijbehorende jassen uitgereikt.

De geslaagden zijn: Miriam Kuiper, Richard van Adrighem, Peter Breukers, Steven te Brinke, René Leliveld en Frank Spoel. Hun komst is belangrijk voor de doorstroming binnen het scheidsrechterskorps, zegt Marieke Jonker van KNSB Opleidingen. “Het goede is dat in deze lichting ook een paar echt jonge scheidsrechters zitten. Daar zijn wij heel blij mee.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Wat moet je weten over het Daikin NK Allround en Sprint?

Delftse studenten gaan al 25 jaar Effe Lekker Schaatsen, nu zelfs in Collalbo

Lindsay van Zundert mist Challenge Cup, maar mikt op Milaan 2026

Femke Kok en Joy Beune zeker van WK Inzell

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?