Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vernieuwde homepage schaatsen.nl voor hoger gebruiksgemak

Gepubliceerd maandag 17 februari 2020

Misschien was het je al opgevallen, misschien ook niet. Sinds maandag 17 februari heeft de voorpagina van schaatsen.nl een nieuw jasje. De afbeeldingen zijn kleiner, het nieuwsoverzicht compacter en er is een aparte plek ingericht voor onze video’s. Zo hopen we jou als bezoeker van onze site beter en direct bij het openen van de site te kunnen laten zien wat er op dat moment speelt in de schaatswereld.

De aanpassing van de voorpagina is onderdeel van een groter pakket aan veranderingen op de website, die het gebruiksgemak voor de bezoeker moeten verhogen. Aanleiding is het grote onderzoek onder onze achterban dat ongeveer een jaar geleden gestart is. Na een lange periode aan sleutelen en testen is dit het eindresultaat geworden. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Naast de nieuwe homepage is ook een vernieuwde overzichtspagina schaatsen.nl/nieuws en schaatsen.nl/video toegevoegd. Op de zogenaamde disciplinepagina’s is een extra menu toegevoegd voor eenvoudige navigatie. Op schaatsen.nl/marathon houdt dat bijvoorbeeld in dat er linkjes staan naar onder meer een korte uitleg over het marathonschaatsen, de wedstrijdkalender, het transferoverzicht en de livedata tijdens de wedstrijden.

Een belangrijke aanpassing is ook gedaan aan de wedstrijdkalender. Wedstrijden die over meerdere dagen plaatsvinden worden nog maar één keer weergegeven, wat het overzicht een stuk overzichtelijker moet maken. Ook is de zoekfunctie aangepast. Er kan gezocht worden op datum, locatie, discipline, maar ook is er een filter voor topevenementen. Natuurlijk kan ook ‘gewoon’ een zoekopdracht worden ingegeven.

Ook de algemene zoekfunctie van de website is drastisch verbeterd. De zoekresultaten worden beter weergegeven, met de nieuwste resultaten bovenaan. Ook kunnen de resultaten gefilterd worden op discipline en onderwerp.

Een van de belangrijkste wensen vanuit jullie, onze fans en bezoekers, is een overzichtelijke uitslagenpagina. Deze wens hebben wij als redactie en ontwikkelaars van de website ook! De eerste stappen om dit te realiseren zijn gezet, al is dit een project van de lange adem. De eerste ontwikkelingen zijn zichtbaar op schaatsen.nl/uitslagen. Hier worden de resultaten van de nationale langebaanwedstrijden weergegeven.

Wij horen graag wat je van de update vindt!

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?