Veel animo voor webinar periodiseren met docenten Jeroen Rietvelt en Jolanda Spruit

Dinsdag 07 november 2023

Het loopt storm voor het gratis KNSB-webinar over periodiseren dat de performance coaches Jeroen Rietvelt en Jolanda Spruit verzorgen op woensdag 15 november. Ruim tweehonderd trainers/coaches hebben zich reeds aangemeld en de inschrijving is nog steeds open.

Twee keer per jaar biedt de KNSB gratis webinars voor trainers aan. “Wij willen trainers die aan de KNSB en de schaats- en inlineskatesport verbonden zijn, helpen en ondersteunen om goede en leuke trainingen te geven”, vertelt Marieke. Onderwerpen variëren. In maart 2024 gaat het over trainingsspellen op ijs- en skeelerbaan, gegeven door Dick Nap en Frank Fiers.

Op 15 november gaat het webinar dus over periodiseren, een belangrijk thema in de schaatssport. Hoe bouw je een seizoen zo op, dat je schaatsers pieken op het juiste moment? Hoe plan je het gehele seizoen en hoe deel je dit in kleine fases in? De docenten die deze avond voor de digitale klas staan, zijn niet de eerste de besten. 

Jeroen Rietvelt en Jolanda Spruit zijn beiden afgestudeerd als bewegingswetenschapper en werkzaam als inspanningsfysioloog en performance coach. Jolanda doet dit onder meer bij de Schaatsacademy Utrecht. Jeroen, die actief was voor TeamNL en de Japanse schaatsbond, werkt nu voor Team Miho Takagi (Team Gold), als rechterhand van coach Johan de Wit.

“Wij zijn echt blij dat deze twee toppers dit webinar geven”, zegt Marieke Jonker. “Jeroen heeft in Japan bewezen hoe je periodisering succesvol toepast bij topschaatsers, Jolanda weet hoe je dit kunt vertalen naar het niveau van verenigingen. Zij zullen voorbeelden en tips geven voor het opstellen van een periodiseringsplan.”

Zonder reclame te hebben gemaakt stromen de aanmeldingen voor het webinar binnen bij de KNSB. Aanmelden kan nog steeds, uiteraard, want bij een digitale sessie is altijd plaats. Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen, maar alleen via de chat.

Het webinar periodiseren begint op 15 november om 19.30 uur en duurt tot 20.45 uur. Aanmelden kan via deze link. Als je hebt aangemeld, ontvang je 14 november per e-mail een definitieve bevestiging met daarin de link naar het live webinar.