Vandaag start inschrijving voor de eerste SKATE4daagse

Dinsdag 01 juni 2021
Vanaf vandaag, dinsdag 1 juni, is het mogelijk om je in te schrijven voor de allereerste SKATE4daagse, die wordt gehouden van 30 augustus t/m 5 september. Ben jij ook verliefd geraakt op het skeeleren, schrijf je dan in en begin alvast met trainen. Aan de SKATE4daagse kun je meedoen door 5, 10, 15 of 20 kilometer per dag af te leggen.
De wandelvierdaagse kent iedereen en ook de zwemvierdaagse is een begrip. Nu Nederland het skeeleren/inlineskaten heeft (her)ontdekt, haakt de KNSB hierop in met de SKATE4daagse. “Heel graag willen wij daar een jaarlijks terugkerend evenement van maken”, zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. “Wij denken dat we daarmee veel mensen een plezier doen, en vooral de jeugd, die het skeeleren echt heeft omarmd.” Aan de SKATE4daagse, mede mogelijk gemaakt door KNSB-partner Daikin, kun je in heel het land deelnemen. Je stapt thuis met je skates aan de straat op, zoekt een mooie (asfalt)route uit en gaat skeeleren. Alleen, met vrienden of je gezin, of met skaters van je schaats- of inlineskatevereniging. Het enige wat je extra nodig hebt, is de gratis te downloaden Sprint app, waarmee je je gereden afstand kunt bijhouden.

Sprint app

Het is de bedoeling om de week van 30 augustus t/m 5 september in totaal vier keer de weg op te gaan om lekker te skaten. Download de Sprint app en geef daarin aan dat je wilt meedoen aan de SKATE4daagse Challenge. Je kunt kiezen uit 5, 10, 15 en 20 kilometer per dag. En er zijn drie pakketten: BASIC, PLUS en PREMIUM. Als je straks op pad gaat, zet je de Sprint app aan. Die slaat jouw route op en registreert dat je die dag meedoet. Na vier dagen skaten heb je de SKATE4daagse voltooid en ontvang je je medaille. Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen ontvang je onder meer ook een origineel T-shirt. Iedere deelnemer krijgt korting bij Plutosport en PowerBar.

Veiligheid

“Heb je zin gekregen om mee te doen aan de SKATE4daagse, schrijf je dan snel in”, zegt Jurre Trouw. “Ga goed voorbereid op pad en skate veilig, dus zet een helm op en trek beschermers aan voor pols, knie en elleboog. Wil je het echt goed doen, neem dan les bij een vereniging of check de tips en tricks van Learn to Skate op schaatsen.nl.”

Bekende Nederlanders

In de aanloop naar de SKATE4daagse krijgen we gezelschap van twee Bekende Nederlanders. De populaire Youtuber Kalvijn en Irene Schouten, wereldkampioene schaatsen én inlineskate, starten in juni samen een online campagne ter voorbereiding op de vierdaagse. Houd hiervoor op social media #SKATE4daagse in de gaten. “Inlineskaten is een ideale sport voor wie een gezondere leefstijl wil volgen”, zegt Trouw. “Omdat je alle spiergroepen gebruikt, geldt een skeelerrit als complete work-out. Heb je de smaak eenmaal te pakken, trek je de wijde wereld in. Lekker skatend in het groen vergroot je je uithoudingsvermogen, op de muziek van tjilpende vogeltjes.”

SKATETIJD!

De SKATE4daagse sluit aan op SKATETIJD!, het jeugdprogramma van de KNSB. Daarmee wil de schaatsbond kinderen t/m 12 jaar veilig kennis laten maken met het inlineskaten. Plezier staat voorop. De KNSB biedt scholen gratis skateclinics en lesboekjes aan. Skeelers, helmen en beschermers worden gratis uitgeleend. Wil je meedoen aan de SKATE4daagse? Meld je aan of vind meer informatie op skate4daagse.nl. Download de Sprint app voor Android: http://bit.ly/Android-Sprint Download de Sprint app voor Apple: http://bit.ly/IOS-Sprint