Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Van Beijnum en Westenbroek snellen naar NK-titel 100 meter inlineskaten in Vondelpark

Gepubliceerd zondag 26 juni 2022

In het drukbezochte Amsterdamse Vondelpark zijn Marit van Beijnum en Stefan Westenbroek Nederlands kampioen geworden op de 100 meter sprint bij de Daikin NK inlineskaten.

Nationaal recordhoudster Marit van Beijnum won bij de vrouwen in een tijd van 11.09 seconden van Fleur Huls, die zich op vrijdag al kroonde tot nationaal kampioen op de one lap (één ronde). Als derde eindigde Dione Voskamp, wereldkampioen teamsprint bij het schaatsen.

Bij de mannen was Stefan Westenbroek de rapste. Met 10.16 seconden was hij zes honderdsten sneller dan Jelmar Hempenius. De Olympische schaatser Merijn Scheperkamp pakte het brons met zeven duizendsten voorsprong op Glenn Nijenhuis.

Bij de Junioren A wonnen Lataesha Narain en Timo Lamme. De Nederlands kampioenen bij de Junioren B zijn Angel Daleman (die dit weekend maar liefst vier nationale NK-titels pakte) en Sem van Beek. En bij de Kadetten kroonden Anouk Aalders en Sem Spruit zich als nationale titelhouders.

In de iconische omgeving van het Vondelpark vingen vele duizenden bezoekers een glimp op van de Daikin NK inlineskaten. Als ambassadeurs van het evenement reden de schaats- en skatebroers Ronald en Michel Mulder (nationaal recordhouder met 9.907 seconden) een promo-skeelerrondje door het park met iedereen die mee wilde skeeleren.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli wordt in Rijssen het Daikin NK Inlineskaten Baan verreden bij Skeelervereniging Rijssen.

Marit van Beijnum en Stefan Westenbroek

Fotocredits: Neeke Smit

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?