Vacature: Data-Analist

Dinsdag 01 augustus 2023

Meer mensen met plezier laten sporten bij onze verenigingen dat is wat de KNSB graag wil, want dat is goed voor ieders fysieke en mentale gezondheid. Wil jij met scherpe analyses ook een bijdrage leveren aan deze maatschappelijke opgave? Wij zijn op zoek naar een:


Data-Analist

die ons (op korte termijn) komt versterken.

Wat ga je doen?
Zoeken naar de match tussen wat sporters willen en wat wij als sportbond en verenigingen kunnen bieden. Van oudsher kozen sporters wat verenigingen aanboden, maar de wereld is veranderd. Sporters haken af als het aanbod niet meer aantrekkelijk is.

Jouw rol als data-analist is om trends onder onze leden inzichtelijk te maken en wensen en behoeften van sporters in kaart te brengen. Jouw analyses helpen collega’s om nieuw sportaanbod te ontwikkelen of bestaand aanbod aan te passen. Uiteraard toets je vervolgens of het (ver)nieuw(d)e aanbod echt inspeelt op de behoefte van onze leden en resulteert in behoud.

Je denkt als data-analist mee welke data relevant zijn en hoe we deze het beste kunnen verzamelen. En heb je een heel nieuw idee, buiten onze bekende paden, dat ons ons verder kan helpen? Wij juichen dat toe! Er is uiteraard meer. Als je bijvoorbeeld met je analyses kunt laten zien dat de groei van het aantal leden positief afwijkt in een bepaalde regio, dan kunnen andere verenigingen hier zeker van leren. Hetzelfde geldt voor een vereniging die jaarlijks opvallend meer train(st)ers opleidt. Deze informatie is een aanknopingspunt voor onze verenigingsadviseurs om te achterhalen wat daar gebeurt en dit te delen met andere verenigingen.

Kortom: vanuit jouw analyses kunnen wij onze verenigingen beter ondersteunen en gerichter te werk gaan. En hoe mooi is het als je dat binnen jouw sport kan doen!

Is deze rol jou op het lijf geschreven, bekijk de hele vacature hier.